N12
פרסומת

רומן לוהט עם מרגו רובי וג'ייקוב אלורדי לוולנטיינ'ס דיי: המלצות תרבות לסוף השבוע

הבמאית אמרלד פנל מנערת את האבק מעל "אנקת גבהים", אפרת בן צור עולה על הבמה עם אלבומה החדש, והביקור המסקרן של דודו טסה באי היווני. שלוש המלצות לסוף השבוע ממדור התרבות של N12

עמית אטיאס
פורסם:
מרגו רובי וג'ייקוב אלורדי, מתוך "אנקת גבהים"
מרגו רובי וג'ייקוב אלורדי, מתוך "אנקת גבהים" | צילום: באדיבות טוליפ אנטרטיינמנט
הקישור הועתק
  1. מה רואים? דייט ב"אנקת גבהים"
    הבמאית והתסריטאית אמרלד פנל ("צעירה מבטיחה", "סולטברן") מנערת את האבק מעל רומן המופת של אמילי ברונטה מ-1847 על סיפור אהבה שנדון לכישלון. במרכז הסרט "אנקת גבהים", שעולה לאקרנים בסוף השבוע הקרוב, עומד ילד נטוש בשם הית'קליף שאומץ בידי בעליה של אחוזה, ובמשך שנותיו שם היה נתון להתעללות והשפלה. בבגרותו, נרקם קשר אישי ואינטימי בינו לבין קתרין, בתו של בעל האחוזה.

    העיבוד הקולנועי הנוכחי מסתמן כאחת הדרמות המסקרנות של השנה, ולא רק בזכות חומר המקור הקלאסי. הליהוק של מרגו רובי ("ברבי") כקתרין ושל ג'ייקוב אלורדי ("אופוריה") כהית'קליף מבטיח מפגש בין כריזמה עכשווית לאחת ממערכות היחסים הסוערות והאפלות בספרות. הדרמה על אובססיה, פערים מעמדיים ותשוקה רעילה שמובילה להרס עצמי, היא לא המלצת צפייה שגרתית לוולנטיינ'ס דיי, אלא רומן פראי ולפעמים ברוטלי שמבקש להכאיב ולערער. דווקא בגלל זה, הוא ממשיך לרתק קוראים, צופים ולבבות גם כמעט 180 שנה מאז שראה אור לראשונה.



    המלצת בונוס: רבים בתרבות הפופ תהו מה תעשה צ'רלי XCX ביום שבו עידן Brat, אלבומה המצליח האחרון, יגיע לסיומו. מהלך בטוח אך מתחייב למחצה הוא לכתוב פסקול לסרט, וכך עשתה. בסוף השבוע הזה, במקביל לצאת הסרט, היא משחררת את אלבומה החדש Wuthering Heights (כשם הסרט באנגלית) המלווה אותו. הוא כולל בין היתר שיתוף פעולה גותי משהו עם ג'ון קייל בן ה-83, ממייסדי להקת "ולווט אנדרגראונד", ואת הסינגל השורט Wall of Sound שלוחץ על כל הכפתורים הנכונים.


  2. לאן יוצאים? "אילה" על הבמה
    השחקנית והיוצרת המוערכת אפרת בן צור תעלה מופע להקה לרגל אלבומה החמישי "אילה", ותבצע גם שירים נבחרים מהרפרטואר הקודם שלה. האלבום ממשיך את הקו האומנותי שהפך למזוהה איתה: טקסטים מולחנים של משוררות ומשוררים כדליה רביקוביץ, יעל גלוברמן, ויסלבה שימבורסקה ואמיר גלבע, לצד קטעים אינסטרומנטליים שמייצרים רצף כמעט קולנועי.

    למופע תצטרף האורחת דניאלה ספקטור, ואת בן צור ילוו חברי ההרכב שלה שיאפשרו למוזיקה להתרחב מבלדות אינטימיות לרגעים תזמורתיים עשירים. מי שכבר האזינו לאלבומיה הקודמים או היו בהופעה, יודעים שמדובר בחוויה בימתית שמחברת בין שירה, תיאטרון ומוזיקה, במרחב שבו בן צור פועלת כבר שנים. ההופעה תתקיים ב-14 בפברואר, מוצאי השבת הקרובה, באולם צוקר בהיכל התרבות תל אביב.

    אפרת בן צור
    צילום: אורית פניני

  3. שמעתם את זה? אלבום חדש לדודו טסה
    בתוך מציאות שלא מפסיקה לחרוק כבר יותר משנתיים, הרוקר הישראלי בחר שלא לכתוב עליה כאן ועכשיו ישירות, אלא דווקא להתרחק ממנה. הוא טס לאי היווני קורפו בלי חומרים, קונספט או אג'נדה מסודרת, ואיתו שני שותפים מוזיקליים, איש הסינטיסייזרים יונתן דסקל ועלמה זהר, כמה כלי נגינה ואולפן מאולתר שהוקם כבר בערב הראשון על האי.

    התוצאה היא האלבום "אי", בן 18 שירים, המתעד פחדים, ספקות, געגועים ותקווה בעת הזו. הרעש המתמשך של המציאות, כפי שהוא עצמו מתאר, השפיע על תהליך היצירה שלו ואילץ אותו להתרחק כדי להקשיב מחדש. וכשהשקט הגיע, גם הרגשות שנדחקו הצידה התחילו לצוף ולהפוך למילים וצלילים.