N12
פרסומת

לצד "24" ו"הומלנד": "טהרן" זוכה לכבוד ענק מהעיתון הבריטי

דמותה של תמר רביניאן במותחן הריגול הישראלי המצליח "טהרן", בגילומה של ניב סולטן, נכנסה לרשימת 20 המרגלים הגדולים בתולדות הטלוויזיה של העיתון הבריטי "הגרדיאן". ההישג מגיע בתזמון מוצלח במיוחד, במקביל לעליית העונה השלישית של הסדרה ברחבי העולם, ובצל המחאות באיראן - מה שתורם לפופולריות שלה. "מותחן ריגול עתיר מתח"

גיל משעלי
פורסם: | עודכן:
ניב סולטן, "טהרן"
ניב סולטן, "טהרן" | צילום: באדיבות +Apple TV וכאן 11, יחסי ציבור
הקישור הועתק

כבוד: דמותה של תמר רביניאן, הלוא היא ניב סולטן, במותחן הריגול הישראלי המצליח "טהרן", התברגה לרשימת 20 המרגלים הכי טובים בתולדות הטלוויזיה של "הגרדיאן". העיתון הבריטי פרסם השבוע את הדמויות הנבחרות שלו ברשימה אקסקלוסיבית, כשעל הדמות בכיכובה של השחקנית הישראלית, שדורגה במקום ה-19, נכתב בין היתר: "זו סדרה מפותלת, עכשווית ומלאת תפניות, שבה תמר הקרירה והכריזמטית נלחמת להימלט מעומק שטח האויב".

העונה השלישית של הסדרה הישראלית המצליחה של כאן 11 ואפל TV פלוס, עלתה בשבוע שעבר בשירות הסטרימינג של אפל ברחבי העולם - אומנם כשנה אחרי שידורה בישראל, אך בתזמון מושלם עבורה לצד המחאות באיראן, שמעניקות לה כעת פופולריות רבה בקרב הצופים. "ברגע שנכנסים - אין דרך החוצה", הוסיפו ב"גרדיאן". "עם בוגרי הסדרה המעולה לא פחות 'פאודה' בצוות הכותבים (משה זונדר), מותחן הריגול עתיר המתח הזה הפך לסדרה הישראלית הראשונה שזכתה בפרס אמי. העלילה עוקבת אחר האקרית המחשבים תמר (ניב סולטן), שמשימת השטח הראשונה שלה עבור המוסד לוקחת אותה לאיראן, במטרה לערער את פעילותו של כור גרעיני".

שרבין אלנבי, ניב סולטן, "טהרן"
שרבין אלנבי וניב סולטן | צילום: יח"צ

עוד צוין כי הסדרה הישראלית הוסיפה "נופך הוליוודי עם הצטרפותה של גלן קלוז בעונה השנייה ויו לורי בעונה השלישית".

סולטן, שבימים אלה מככבת גם בסדרה "רצח בים המלח" בקשת 12, התברגה עם "טהרן" ברשימה של העיתון הבריטי בין היתר לצד שחקנים כמו ג'ודי קומר במקום ה-13, שמגלמת את וילאנל ב"להרוג את איב"; ג'ניפר גארנר במקום ה-10 בדמותה של סידני בריסטוב ב"זהות בדויה", קארי ראסל במקום ה-7 עם דמותה של אליזבת ג'נינגס ב"האמריקאים", קיפר סאת'רלנד בתפקיד ג'ק באואר מ"24" במקום ה-6, וקלייר דיינס כקארי מתיסון ב"הומלנד" במקום ה-4.