N12
פרסומת

פסטיבל אינדינגב חוזר לעוטף במהדורה מצומצמת

עם סיום המלחמה, אחד מפסטיבלי המוזיקה הגדולים בישראל מחדש את פעילותו בזהירות ויפתח את שעריו ב-13 עד 15 בנובמבר למחצית מכמות הקהל הרגילה • רשימת האומנים תפורסם בהמשך ומכירת הכרטיסים כבר נפתחה

עמית אטיאס
פורסם:
אינדינגב 2021
קהל בפסטיבל אינדינגב, ארכיון | צילום: N12
הקישור הועתק

אחרי שנתיים של שממה, פסטיבל אינדינגב הודיע היום (רביעי) כי הפסטיבל חוזר לביתו במצפה גבולות שבעוטף עזה ויתקיים בתאריכים 13 עד 15 בנובמבר. רשימת האומנים תפורסם בהמשך אך מכירת הכרטיסים כבר נפתחה באתר הפסטיבל, החל מ-450 שקלים לכרטיס.

הפסטיבל חוזר השנה בגרסת החלמה מצומצמת ומיוחדת עם שלוש במות ומתחם אדמה, הכוללים ליין-אפ רחב של הופעות ותקלוטים, לצד מיצגים ותכנים שנועדו לאפשר זיכרון ומבט מפוכח אל השנתיים האחרונות. פסטיבל המוזיקה מתקיים מאז 2007 במצפה גבולות שבנגב המערבי, מארח מדי שנה אלפי מבלים ונחשב לאירוע פסגה בסצנת המוזיקה העצמאית והאלטרנטיבית בישראל. הוא גם מהווה חלק בלתי נפרד מהרקמה החברתית והתרבותית באזור.

באוקטובר 2023, רגע לפני פתיחת השערים למהדורה ה-16 שתוכננה להתחיל ימים לאחר מתקפת חמאס, הפסטיבל בוטל. הצוות, שמורכב מאחוז גבוה של תושבי העוטף, ספג מהלומות קשות. קהילת הפסטיבל כוללת בין השאר את נועם אור, שנחטף ושוחרר בעסקה בנובמבר 2023, ואביב אצילי ודולב יהוד, ששניהם נרצחו. למרות זאת, בפסטיבל סיפרו על התגייסות לתמיכה בו מצד הקהל שמגיע מכל חלקי הארץ. כעת, הם נחושים להחזיר את האינדינגב כמרחב בטוח ופתוח, לחדש את הצלילים במקום רעשי המלחמה, ולפרוס שוב את הסככות הצבעוניות במקום הטנקים שהשתלטו על המקום והפכו אותו לשטח צבאי סגור.

מתחם פסטיבל אינדינגב
הפך לשטח צבאי סגור. מתחם פסטיבל אינדינגב בתחילת המלחמה
פורטיסחרוף באינדינגב
פורטיס וברי סחרוף בפסטיבל אינדינגב, ארכיון | צילום: יונתן בוגר, יח"צ

לפי ההפקה, מתחם הפסטיבל מיועד לארח השנה כמחצית מכמות הקהל שהגיעה אליו בשנים האחרונות, זאת בשל רגישות לתקופה וללוחות הזמנים הקצרים. בפוסט שעלה היום בערוצים הרשמיים של הפסטיבל נכתב: "לאורך כל השנתיים האחרונות אמרנו שאנחנו נשארים במצפה גבולות, ושנחכה עד שכל החטופים יחזרו ושהמלחמה תסתיים לפני שנקיים את הפסטיבל שוב. תמיד ראינו זאת כחלק מהשליחות שלנו - להיות חלק מהפריחה המחודשת של הנגב המערבי, דרך מוזיקה, אומנות ואנשים. זה הזמן גם להגיד תודה לאומנים שהביעו רצון להופיע ולקחת חלק, ורואים יחד איתנו את החשיבות לקיים השנה את אינדינגב, וכמובן לקהל המדהים שלנו שעזר לנו לקום על הרגליים, מאבק שעוד לא נגמר עבורנו". בעבר הסבירו אנשי הפסטיבל כי ביטול הפסטיבל בשנתיים האחרונות גרר נזק שנאמד במיליוני שקלים ו"למדינה אין שום חלק בדבר הזה".

פרסומת

ב-18 שנותיו עד כה, הפסטיבל לא התקיים פעם אחת במשבר הקורונה, ופעמיים נוספות בשנתיים האחרונות. "ביטול הפסטיבל באוקטובר 2023 תפס אותנו בסיטואציה הכי קיצונית שחוויתי", סיפר בזמנו ל-N12 אסף בן דוד, המנהל האומנותי של "אינדינגב" ואחד ממייסדיו. "הוצאנו את כל הכסף, הקמנו את האירוע, ולא היו לנו שום הכנסות ממנו. זיכינו כרטיסים במיליוני שקלים והנזקים הכספיים עצומים. היינו אמורים לפשוט את הרגל לפני כמה חודשים, והסיבה היחידה שאנחנו עומדים על הרגליים היא ההתגייסות של הקהל". מנהלי הפסטיבל יזמו אירוע מוזיקלי לגיוס כספים שהיה אמור להתקיים בחיפה בספטמבר שעבר, אך גם הוא בוטל בגלל הלחימה בצפון באותה תקופה.