N12
פרסומת

הוועדה שנועדה להכשיר את חוק התקשורת תוקם, ביטן תקף: "זו זילות של הדמוקרטיה"

הוועדה "תעקוף" את ועדת הכלכלה ותידון בחוק להשתלטות על התקשורת החופשית של קרעי • דוד ביטן, יו"ר ועדת הכלכלה, ביקר: "זה לא צריך להיות המצב, השרים חוסמים את הכנסת - כמו ההתנהלות של בית המשפט העליון" • הוא הודיע על ריצה לתפקיד יו"ר נשיאות ועידת הליכוד, והבהיר: "נתניהו צריך לתמוך בי, עשיתי בשבילו מספיק דברים"

דפנה ליאל
בן כספית
ובן כספית
פגוש את העיתונות
פורסם:
הקישור הועתק

ביום שני בבוקר תוקם הוועדה העוקפת לוועדת הכלכלה שתדון בחוק התקשורת של השר שלמה קרעי, כך פרסמנו הערב (שבת) ב"פגוש את העיתונות". יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת, דוד ביטן, ביקר בריאיון מיוחד: "יש שרים שרוצים ועדה נוחה מבחינתם - זה זילות של הדמוקרטיה". באותו ריאיון הוא גם הודיע: "אתמודד ליו"ר נשיאות ועדת הליכוד". אלה הקרבות הפנימיים במפלגת השלטון.  

הוועדה העוקפת לקידום חוק ההשתלטות על התקשורת

ח"כ ביטן העריך בעבר שהקמת הוועדה שתעקוף את ועדת הכלכלה לא תצא אל הפועל. "יו"ר הקואליציה הודיע לי שראש הממשלה החליט בסוף כן להקים את הוועדה", הוא אמר. "זכותו להחליט את זה וזכותי להתנגד. אנחנו נתמודד עם הסוגיה הזו". 

"יש בעיה מערכתית", הסביר ביטן. "כל שר היום מגיש איזושהי רפורמה ורוצה יו"ר נוח כדי להכין את הרפורמה. זה לא צריך להיות המצב. דווקא אלה שמדברים על זה שביהמ"ש העליון חוסם את הממשלה והכנסת - הם חוסמים את הכנסת באותה צורה. זה לא דבר שצריך להיות. צריכים לדון עניינית ומקצועית בחוק". 

בנימין נתניהו, שלמה קרעי
ביטן תקף: "כל שר היום מגיש איזושהי רפורמה ורוצה יו"ר נוח". נתניהו וקרעי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"אני באמת לא יודע מה לי ולהתנגדות לחוק השידורים", הוא הוסיף, "יש בהצעה גם חלקים טובים, אבל כמובן שלא צריכים לקבל את כל החלקים כמו שהם. זו המשמעות של כנסת - עושים שינויים בחקיקה שהממשלה מביאה". 

ביטן הוסיף כי הקמת הוועדה עלולה לעורר קשיים משפטיים: "בחוק עצמו שאושר בקריאה ראשונה יש התייחסות לוועדת הכלכלה בהרבה מאוד מובנים. לכן, המליאה כבר אישרה את ועדת הכלכלה שתדון בהרבה מאוד פרקים בחוק".  

על האפשרות שחברת הכנסת גלית דיסטל אטבריאן תכהן בוועדה העוקפת הוא אמר: "יש שרים שרוצים יו"ר נוח מבחינתם. זה זילות של הכנסת וזילות של הדמוקרטיה. שיהיה לה בהצלחה". הוא השיב כי דיסטל היא "יס-מנית", והבהיר: "עם זאת, אני לא יודע אם היא תמונה, אני קיבלתי מסר שזה לא בטוח". 

פרסומת
גלית דיסטל אטבריאן
עשויה לכהן בראשות הוועדה. דיסטל, ארכיון | צילום: תומר נויברג / פלאש 90

חוק הפטור מגיוס

"אני אתמוך בחוק הגיוס כי אני איש ליכוד ואני מחויב לסיעה", הבהיר ביטן. "החוק הזה לא יהיה כפי שהוא הוגש. יש שם בעיות והן יתוקנו בהליך החקיקה. היום יש חוק גיוס - זה גיוס לכולם. אבל מישהו מתגייס? אי אפשר ללכת מ-0 גיוס ל-100%. צריך לעשות את זה בהסכמה, במהלך של כמה שנים".

לדברי ביטן, "אם החוק הזה יישאר כמו שהוא - הוא לא יעבור בבג"ץ. אבל, אני חייב לתמוך בו גם אם אני חושב שצריך לעשות בו תיקונים מסוימים. החוק הזה לא יסתיים כפי שהוא הוגש".

הפגנת החרדים בירושלים
ביטן העריך: הצעת חוק הגיוס תעבור שינויים. הפגנת החרדים בירושלים, ארכיון | צילום: יואב דודקביץ', TPS

הקרבות הפנימיים בליכוד

במהלך הריאיון ביטן הודיע כי בכוונתו להתמודד על תפקיד יו"ר נשיאות ועידת הליכוד. התפקיד עשוי להיות בעל השפעה על חוקת מפלגת השלטון. "אני איש ליכוד ותיק ואני מייצג את הליכוד לא פחות מאחרים", אמר. "אחרי שאני אבחר אני אתבטא לגבי תיקוני החוקה. אני מעריך שנתניהו צריך לתמוך בי, עשיתי בשבילו מספיק דברים". 

מוקדם יותר היום, גם יו"ר מרכז הליכוד השר חיים כץ החליט להתמודד על ראשות נשיאות הוועידה החמישית של הליכוד, שתיפתח בתקופה הקרובה.