נתניהו החליט: תוקם ועדה שתקדם את החקיקה נגד התקשורת, דיסטל היא המועמדת של קרעי לתפקיד היו"ר
על רקע סכסוך שנמשך חודשים בין שר התקשורת ליו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן, ראש הממשלה החליט להקים ועדה נפרדת שבה ידונו בין היתר בחוק השידורים של קרעי - שכבר הציג מועמדת לתפקיד היו"ר: ח"כ גלית דיסטל אטבריאן • המהלך נועד לקדם את החקיקה להחלשת התקשורת עוד לפני הבחירות



אחרי סכסוך של חודשים בין קרעי לביטן, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להקים ועדת תקשורת בכנסת שבה יקדמו את חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי. זאת על אף שנתניהו עצמו מנוע מלעסוק בתחום התקשורת, על רקע ההליכים הפליליים שמתנהלים נגדו. המהלך נועד למדר את ועדת הכלכלה בראשות חבר הכנסת דוד ביטן, שבה דנים בחוקי התקשורת, ולאפשר לרפורמה להתקדם בהליך מואץ עוד לפני בחירות 2026.
המועמדת של קרעי לתפקיד יו"ר הוועדה היא חברת הכנסת גלית דיסטל אטבריאן, שעמדתה כלפי התקשורת הישראלית ידועה. בשלהי יוני האחרון ועדת השרים לחקיקה אישרה לקדם לקריאה טרומית הצעת חוק שהגישה דיסטל אטבריאן לסגירת חטיבת החדשות בתאגיד השידור הציבורי "כאן", הכוללת קיצוץ בסך מאות מיליונים בתקציבו, הפרטת תחנת האקטואליה כאן רשת ב' וסגירת ערוץ הטלוויזיה "מכאן" המשדר בערבית. ביטן כיו"ר ועדת הכלכלה בלם מספר הצעות חוק נגד התקשורת שבהן הביע תמיכה קרעי, לרבות הניסיון לקדם את הצעת החוק הפרטית של דיסטל כהצעה ממשלתית. משכך פעל קרעי בחודשים האחרונים למדר את ביטן מהדיונים בחוקי התקשורת.

חוק השידורים, שאושר בקריאה ראשונה, יצא לדרך חרף התנגדות נחרצת של רשות האסדרה והייעוץ המשפטי לממשלה - שפרסם הערה חריגה וחסרת תקדים לפיה הוא לא קיבל את אישור היועמ"שית, לאחר שזו הזהירה מפני סכנה לתקשורת החופשית בישראל. היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד שגית אפיק, כבר הבהירה שהנושא נדרש לכל הפחות לידון בוועדה המקצועית, והיא ועדת הכלכלה של הכנסת המוסמכת לדון בנושא זה. עיתוי העברת הסמכות לוועדה נפרדת אינו מקרי ומטרתו לפגוע בביטן שמרכז מאמצים בבחירות למרכז הליכוד שנערכות היום (שלישי).
על רקע הניסיונות להפקיע מידיה של ועדת הכלכלה בכנסת את החקיקה בנושא התקשורת ולעלות על מסלול עוקף ביטן, יו"ר הוועדה הבהיר מוקדם יותר החודש מדוע הוא מתנגד למהלך. "כבר שנה מתעסקים בזה, התנגדתי לזה בכל כוחי", אמר באירוע "שבתרבות" בחולון. "יש ועדת כלכלה... אני מתנגד שזה יידון בוועדה אחרת. אמרתי שאם יבוא חוק ממשלתי, אני כן אדון בו. הביאו לי מספר הצעות חוק פרטיות שרצו שאני אדון בהן, ואני לא חושב שזה התפקיד שלי לקחת הצעת חוק פרטית".

עוד אמר ביטן: "נתנו לי מספר (הצעות חוק), לחבר אותן, לעשות, זו לא העבודה שלי. אמרתי - תביאו לי הצעת חוק ממשלתית. לצערי הרב, לקח שנתיים וחצי להביא את הצעת החוק הזאת, ועכשיו קרעי אומר - תדון בזה בתוך חודש. זה כזה ספר, אי אפשר לדון בזה בחודש. נדון בחוק הזה בוועדת הכלכלה באופן רגיל, כמובן שניתן לזה קדימות מסוימת". כעת נפל הפור, ונתניהו החליט להדיח את ביטן מעיסוק בחוק השידורים בצעד שמתפרש כמחטף פוליטי שנועד להעלות על מסלול מהיר את קידום חוק השידורים עד בחירות 2026.
בלשכת השר קרעי לא הגיבו על הדברים.
