ההצעה הסופית לסגירת גל"צ: "יש ביקורת על פעילות צה"ל"
שר הביטחון ישראל כ"ץ, שיביא ביום ראשון הקרוב לאישור הממשלה את ההחלטה על סגירת התחנה ב-1 במרץ 2026, פרסם את הנוסח הסופי • בדברי ההסבר נטען שהעיסוק בתכנים חדשותיים ופוליטיים פוגע בצבא


לקראת ההצבעה בממשלה, שר הביטחון ישראל כ"ץ פרסם היום (רביעי) את הצעת ההחלטה הסופית לסגירת גלי צה"ל - שתובא לאישור ביום ראשון. לפי כ"ץ, עיסוק התחנה בתכנים חדשותיים ופוליטיים פוגע בצה"ל.
במסמך נטען כי "בין שיקוליו בחן שר הביטחון את הצורך הצבאי בקיומה של התחנה, שיקולי ממלכתיות וא-פוליטיות בפעילות יחידות הצבא, תפקידו של הצבא, תפקידים בהם ניתן וראוי לשבץ חיילים, הקצאת המשאבים של מערכת הביטחון והמשמעויות על שוק התקשורת ועוד". לפי הכתוב במסמך, "הפעלת תחנת רדיו המיועדת לכלל אזרחי המדינה על-ידי הצבא היא תופעה ייחודית שאין לה אח ורע במדינות דמוקרטיות, והיא בבחינת אנומליה". כ"ץ טען כי "העיסוק בתכנים פוליטיים פוגע בצה"ל".
בדברי ההסבר כ"ץ זיהה בעיה בכך שהתחנה מביעה ביקורת על הצבא: "מטבע היותה כלי תקשורת חופשי, פועלת התחנה בסיקור גם של צה"ל עצמו, יחידותיו ומפקדיו. במסגרת זו נמתחת לא אחת ביקורת קשה על פעילות צה"ל, וזאת מטעם גוף המהווה בעצמו יחידה צבאית". הוא שב לטעון כי "חיילים ואזרחים העידו שהם מרגישים לא אחת כי התחנה אינה מייצגת אותם, לא משמיעה את קולם ופוגעת במאמצי המלחמה ובמורל העם".

בתוך כך, ההחלטה מורה על הפסקת שידורי התחנה הצבאית וסגירה כוללת שלה עד ל-1 במרץ 2026 לכל המאוחר, ובמועד זה תסתיים הקצאת תדריה. צוות שימנה כ"ץ יעסוק ביישום ההחלטה ויבחן את אופן המשך פעילותה של תחנת הבת גלגלצ, המשדרת בעיקר מוזיקה ודיווחי תנועה, "תוך שמירת צביונה ואופייה".
"תכנים, ראיונות ושידורי שטח שלא היו מתקיימים בשום מקום אחר בהיקפים האלה"
בטקס פרס מפקד גלי צה"ל שהתקיים מוקדם יותר השבוע, התייחס טל לב-רם לסכנה המרחפת מעל התחנה ההיסטורית, שהפכה עם השנים לחלק בלתי נפרד מהמורשת התרבותית: "ימים מורכבים עוברים על התחנה. אני שם בצד פוליטיקה והחלטות שלא לנו, ואני מבקש זאת גם מכם. תשאירו את התחנה נקייה ומחוץ לכל אלה. מי שצריך להיאבק - ייאבק, ויש הרבה מאוד אנשים שרוצים בטובתנו כי הם מבינים שבלי התחנה יש דברים חשובים מאוד ויקרי ערך שפשוט יפסקו מלהתקיים".

"אין חשוב כמו הטקס הזה, שמסמל את העשייה המדהימה שמתקיימת בתחנה, במיוחד השנה, כדי ללמד על המקום שלנו בפסיפס הזה, כדי ללמד על המשמעות של גל"צ היום, אחרי שנתיים של מלחמה קשה, כדי ללמד על הדברים החשובים שאתם עושים עבור החיילים, הפצועים, המשפחות, המילואימניקים, החטופים, החברה הישראלית", הוסיף לב-רם. "תכנים, מיזמים, ראיונות, שידורי שטח - שפשוט לא היו מתקיימים בשום מקום אחר בהיקפים האלה. את החשיבות שיש לתחנה צבאית-ציבורית בתוך מפת התקשורת, את המקום שיש לנו בתוך התרבות הישראלית, המוזיקה הישראלית, את החשיבות שיש לשידורי אקטואליה מאוזנים, מקצועיים, שקולים ושקופים".
