N12
פרסומת

המעצמה הקולינרית הלוהטת מקבלת מסעדת שף חדשה

שילוב המילים מטבח-עונתי-מקומי-שמח הפך לסלוגן שגור שלא תמיד מצליח להגשים את ההבטחה שעומדת מאחוריו. במקרה שלSeason02 , מסעדת השף החדשה של פיינליסטית משחקי השף נעמי גיאת, זה דווקא עובד מצוין. רק חבל שהלוקיישן והעיצוב נותנים יותר וויב של הודו מאשר של מסעדת שף מושקעת

לין לוי
פורסם: | עודכן:
סיזן 02 פרדס חנה. כיסון
מטבח שף מקומי עונתי שמח בפרדס חנה | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

זה בטח כבר לא מפתיע אתכם שאנחנו מדווחים על פתיחה של מסעדה חדשה בפרדס חנה. העיר שהייתה הכי  מזוהה עם רוחניקים, ויפאסנה, שרוואלים וטבעונות, עברה לא פחות ממהפך לכזו שהשם השני שלה הוא מיזמי אוכל מעולים, כאלה שלא היו מביישים את העיר הגדולה. רק השבוע כתבנו פה על עלמא, בר אוכל ויין שנפתח לא מכבר, והנה הצטרפה לקאדר מסעדה חדשה ומסקרנת. ובדומה ללא מעט מסעדות פה, גם היא של יוצאת ריאליטי בישול. 

חוץ ממעדניית לפה של דניאל קיציס יוצאת משחקי השף, פועל פה בימים אלה גם פופ אפ פיצות של שלו חזן ונתנאל וילדר ממאסטר שף. את מסעדת השף החדשה, Season02, פתחה ממש לאחרונה נעמי גיאת, גם היא בוגרת משחקי השף, שהייתה אחת הפיינליסטיות האהובות של התוכנית לפני פחות משנה.

סיזן 02. אספרגוס וביצה רכה
סיזן 02. אספרגוס וביצה רכה | צילום: לין לוי, mako אוכל

סיזן 02 מוגדרת כמטבח עונתי מקומי, והאוכל של גיאת אכן מקומי ושמח. כל מנה היא התפרצות של כל מה שכיף לקבל בימים אלה על הצלחת: רטבים מושלמים מהאסכולות הקלאסיות, אבל עם חריפות מקומית של תבשילי מאמות, ירקות שמטופלים ללא רבב עד שאפשר ממש להרגיש כמה אהבו אותם במטבח, ולקינוח שילובים לא שגרתיים בעליל.

המנות בסיזן 02 בגודל בינוני והאוכל מצולחת בשובבות. יש פה טרנדיות חיובית - התפריט מודפס על דף A4 ויש בו 16 מנות בטווח מחירים 29-96 שקלים. זה כולל מנת לחם, חריפים, סלטים, מנות ירק, דגים נאים, 2 מנות פסטה, טאקו לחוח וסיגר. הרכב חכם שנועד לאפשר לפרדס חנאים נחיתה רכה בעולם של מטבח שף ישראלי חדש שעושה כבוד לעונה ולתוצרת המקומית.

סיזן 02. פרדס חנה. קובנה שלמות
סיזן 02. פרדס חנה. קובנה ומטבלים | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
סיזן 02. פרדס חנה. קולורבי מפוחם
סיזן 02. פרדס חנה. קולורבי מפוחם | צילום: לין לוי, mako אוכל

מה אוכלים ב-Season02

טעמתי קובנה שנראית כמו סינבון אבל אין יותר קובנה ממנה, והיא מוגשת עם לאבנה מעושנת וגרירת עגבנייה (38 שקלים). הבצק חמאתי שמיימי, קריספי בקצוות, רך וחמים בפנים. חובה להשאיר ממנו כמה ביסים לניגוב כל הרטבים הטעימים שמגיעים עם כל אחת מהמנות.

האספרגוס הצלוי לא היה גדול ומרשים אבל כן קראנצ'י וטעים, ומעליו הוגשה ביצה רכה שהייתה עשויה בצורה מושלמת, רוטב הולנדייז של המקצוענים, גבינת עומר מגוררת ומלח טאסוס (54 שקלים).

סיזן 02. טאקו לחוח
סיזן 02. טאקו לחוח | צילום: לין לוי, mako אוכל

על טרטר וסשימי אינטיאס ויתרתי, וגם על קרפצ'ו המאצ'י, בעיקר בשביל לטעום יותר ירקות. וטוב שכך. כי מנת  קולרבי מדורה התגלתה כשוס (64 שקלים). אני לא נמנית בין הסוגדים לירק הזה, ועדיין זו הייתה מנה מופתית. הקולרבי המפוחם קלות היה אפוי עד למידה המושלמת של רכות, והוא הוגש עם שעועית ירוקה עבה ועסיסית מעל רוטב אחו בלנקו שקדים, סלסלה בצל ירוק וצ'ילי, ושקדים קלויים ובשביל הקראנץ'.

פרסומת
סיזן 02 פרדס חנה. המסעדה מבחוץ
סיזן 02. מבט מבחוץ | צילום: לין לוי, mako אוכל

מבין 2 מנות הפסטה בחרתי במנה בשם כיסון, שהיא למעשה 4 כיסוני פסטה שדומים לסוכריות. האניולוטי האלה ממולאים בריבת כרשה ולאבנה, והם הונחו מעל רוטב חמאת לימון ודבש עם אפונה ושמן אריסה. המנה הייתה מעוטרת במלח טאסוס, תיבול גאוני שאחפש מעכשיו בכל מקום. הזו בסך הכל מנת כיסונים, אבל שילוב הטעמים שלה היה בועט והמרקמים סיפקו רגע של גן עדן בפה. מנה מופתית ששווה כל שקל מתוך 78 שקלים שהיא עולה.

סיזן 02. פרדס חנה. חלל המסעדה
סיזן 02. פרדס חנה. חלל המסעדה | צילום: לין לוי, mako אוכל

המנה האחרונה שניסיתי הייתה טאקו לחוח עם מוסר, סלסה פלפלים ועגבניות, מיקס עלים וויניגרט חלפיניו (82 שקלים).  במנות לחוח שמוגשות היום בלא מעט מסעדות יש לרוב בעיה אחת - הלחוח רך מדי ומתפרק כי הוא לא עומד בעומס המרכיבים שמעמיסים עליו. הלחוח של גיאת היה מושלם למה ששמו עליו, והורגש שהתאימו אותו במיוחד. הוא היה קראסטי טיפה בחלק החיצוני כדי שאפשר יהיה להחזיק אותו בקלות ביד ועדיין רך וסופח בצורה מושלמת את כל מה מעליו.

פרסומת

ואיך האווירה?

סיזן 02 היא מסעדה גדולה בכל קנה מידה, בטח ביחס לשאר העסקים במתחם אורוות האומנים. אבל למרות גודלה הלא שגרתי, היא משתלבת היטב בנוף הייחודי של המתחם הזה, שהוא כמו פינה קטנה של הודו בלב פרדס חנה. מה שכן חייבים לציין, זה שהתאורה פה חזקה מדי, ויוצרת תחושה של חדר אוכל. על השולחנות מפות בצבע ירוק כהה שתוך דקות ספורות סופגות את כל שאריות האוכל[ וקשה לי לדמיין איך זה הרגיש לאדם שישב אחרינו עם כל הכתמים שהשארנו.

יש במסעדה צוות גדול, וכולם מאוד שירותיים ולבביים וניכר כי יש פה מאמץ גדול להציב סטנדרטים מקצועיים של מסעדה אמיתית, אבל למרות הרצון הטוב, זה לא מאוד מתממש. לא בגלל הצוות, שעושה עבודה טובה, אלא בגלל המקום עצמו. בחלק ממנו יש רצפה של אבני כורכר וספות ישיבה נמוכות, בחלק אחר פרגולת עץ. בתוספת סגירת חורף זה נראה ומרגיש כמו מאהל במדבר, לא כמו מסעדת שף. ארון כיבוי אש ענק בצבע אדום נמצא במיקום מאוד מרכזי, פה ושם בולטים שקעי חשמל. במילים אחרות, עולה מהמקום וייב של הודו שמתכתב עם הסטריאוטיפים ארוכי השנים על פרדס חנה, ופחות עם החדשנות הקולינרית שהיא אוחזת בה בימים אלה.

בסיזן 02 יש אוכל מעולה, המחירים סבירים והשירות נותן הרגשה שאתם חשובים כאן. אבל הסביבה, כלומר הלוקיישן וההתאמה שלו לצרכי מסעדה, לא נעשו כראוי לדעתי, ויש עוד מה לשפר כדי שזה באמת ירגיש כמו מסעדה עונתית מקומית שמחה.

אורוות האומנים, פרדס חנה. ראשון-רביעי 18:00-00:00, חמישי 18:00-01:00, שישי 11:00-16:00, מוצ"ש-01:00. כשר ללא תעודה