N12
פרסומת

נטפליקס רכשה את הזכויות ותעבד את המשחק "קטאן" למסך

ענקית הסטרימינג רכשה את הזכויות ותעבד את משחק הלוח האהוב, "המתיישבים של קטאן", ליצירות טלוויזיוניות וקולנועיות. "נרגשים לשתף פעולה כדי להביא את העולם הזה לחיים - גם למעריצים הוותיקים של 'קטאן' וגם עבור הקהל החדש"

נועם כהן
פורסם: | עודכן:
קטאן
"קטאן" | צילום: באדיבות המרואיין
הקישור הועתק

נטפליקס רכשה באופן בלעדי את הזכויות הגלובליות הבלעדיות של משחק הקופסה הפופולרי "קטאן", כך הכריזה אתמול (שלישי) ענקית הסטרימינג. 

במסגרת ההסכם שנחתם, נטפליקס צפויה לפתח סרטים עלילתיים ולייב-אקשן, סדרות, סרטים תיעודיים ומשחקי וידאו המבוססים על המשחק שיצא לראשונה בגרמניה ב-1995. זו תהיה הפעם הראשונה שבה "המתיישבים של קטאן" יגיעו למסך. 

במשחק, שפותח על ידי קלאוס טויבר, השחקנים סוחרים ביניהם בשטחים של אי דמיוני, תוך שהם אוספים משאבים כמו עץ, חיטה ואבן. הוא הפך לפופולרי מאוד ברחבי העולם ונמכר ביותר מ-45 מיליון עותקים ב-40 שפות - גם בעברית. 

עדיין לא ברור איך בדיוק ייראו הפרויקטים הטלוויזיונים שמתכננת נטפליקס, אבל ג'יני האו, ראשת תחום הסדרות המתוסרטות של נטפליקס בארצות הברית וקנדה מסרה: "כל מי ששיחק ב'קטאן' יודע שהאסטרטגיה האינטנסיבית שבמרכז המשחק טומנת בחובה אין-סוף אפשרויות לדרמה אמיתית. אנחנו נרגשים לשתף פעולה כדי להביא את העולם הזה לחיים - גם למעריצים הוותיקים של 'קטאן' וגם עבור הקהל החדש".