במועצה אזורית בנימין יפגינו נגד ההופעה של עדן חסון; הזמר: "זאת לא הדת שאני מכיר!"
אחרי המכתב של ועד רבני בנימין נגד המופע של עדן חסון מטעם המועצה האזורית בשל נטייתו המינית - הערב צפויה להתקיים הפגנה "בדבר אופי מופעי סיום הקיץ" • בבנימין הבהירו כי ההופעה צפויה להתקיים כסדרה • חסון: "העם שלנו גם ככה קרוע מבפנים. אני רוצה להתמקד באהבת חינם"


קבוצת תושבי המועצה האזורית בנימין יקיימו הערב (ראשון) הפגנה נגד הופעתו של הזמר עדן חסון שאמורה להתקיים השבוע מטעם המועצה בבריכת הסולטן בירושלים. בכרזת ההפגנה נכתב: "הפגנת מחאה של תושבי בנימין בדבר אופי מופעי סיום הקיץ".

מי שמוביל את המחאה נגד ההופעה של חסון הוא הרב יגאל לוינשטיין, שידוע בעמדותיו הלהט”בפוביות הקיצוניות. לפני כחודש פרסם ועד רבני בנימין מכתב על אירועי התרבות של המועצה, ובו נכתב, מבלי להזכיר את שמו של חסון: "באחד ממופעי סוף הקיץ בחירת המועצה לא הייתה נכונה, ועלולה לנרמל תופעה הנוגדת את ערכי קדושת ישראל והתא המשפחתי".
"קומץ אנשים קיצוניים פועל ומנסה תקופה בהמון דרכים למנוע ממני להופיע. לא כי פגעתי במישהו, או עשיתי משהו רע, אלא רק מעצם היותי שונה מהם", התייחס להפגנה חסון וכתב בחשבון האינסטגרם שלו. "הם טוענים שההופעה שלי פוגעת ברוח היהודית של עם ישראל. ואני שואל, איזה חלק בי כאומן או במופע שלי פוגע ברוח היהודית? הם טוענים שהם מדברים בשם הדת. אני כל חיי גדלתי במסגרות דתיות ואפילו חרדיות. הייתי ילד של כיפה שחורה עם פיאות מאחורי האוזן. שלוש תפילות ביום ושיעור תורה בין מנחה לערבית. זאת לא הדת שאני מכיר".
עוד הוסיף: חסון "ובאמת, אני לא רוצה לקחת חלק במשחק המפלג הזה, העם שלנו גם ככה קרוע מבפנים. אני רוצה להתמקד באהבת חינם, ב 'ואהבת לרעך כמוך'. לכן, ביום שלישי בעזרת השם ההופעה תתקיים, אגיע באנרגיות הכי טובות לקרוב לבבות ואהבת חינם אמיתית שקושרת את כל עם ישראל יחד".
בנובמבר 2024 חשף חסון בפוסט שפרסם באינסטגרם את את נטייתו המינית לצד שיר שכתב: "מקדיש את השיר לקהל שלי, שהוא חלק בלתי נפרד מחיי ומגיע לו לדעת, למשפחה שלי שמחזיקה לי את היד לאורך כל הדרך ולבן זוג שלי שאני כל כך אוהב".
מהמועצה האזורית בנימין ביקשו שלא להתייחס לדבר ההפגנה והבהירו כי המופע יתקיים כסדרו. מהתנועה הלהט"בית-פוליטית "מרימה" נמסר: "אם למפגינים חסר מה לעשות ועל מה להפגין, מציעות להם להגיע לכיכר החטופים לעמוד עם המשפחות במקום לצרוח קללות נגד שוויון ואהבה. עדן חסון בחר באור וגאווה ואם הם חושבים שהם יוכלו לנצח את זה, הם מוזמנים להיכנס לפח האשפה של ההיסטוריה יחד עם כל מי שניסה את זה בעבר".