N12
פרסומת

אחרי 20 שנה: נחשף הלוגו החדש של תחרות האירוויזיון

באיגוד השידור האירופי חשפו את הלוגו החדש שנוצר לכבוד חגיגות ה-70 שנה לתחרות השירה הבין-לאומית • מנהל התחרות, מרטין גרין: "רענון הזה טומן בחובו 70 שנה מופלאות תוך שהוא לוקח את המותג קדימה לעתיד מרגש. הוא נועז ומלא לב - בדיוק כמו התחרות עצמה. גאים לחשוף אותו לעולם"

נועם כהן
פורסם: | עודכן:
מעריצי אירוויזיון
מעריצי אירוויזיון | צילום: MAYA LEVIN/AFP via Getty Images
הקישור הועתק

איגוד השידור האירופי (EBU) חשף היום (שני) לוגו חדש שילווה את האירוויזיון לכבוד חגיגות ה-70 לאירוע המוזיקלי הבין-לאומי. הלוגו יחליף את זה שנוצר ב-2004 והתעדכן ב-2015 לרגל חגיגות ה-60 שנה לתחרות השירה.

הפונט שבו נעשה שימוש בלוגו השתנה והוחלף בחדש, עם זאת הלב המזוהה המחליף את האות V במילה Eurovision נותר, עם עיצוב אחר. בלב המוצג במקום הספרה 0, מספרים ב-EBU, "שולבו 70 שכבות - אחת עבור כל שנה בתולדות האירוויזיון. כל שכבה מייצגת שנה של שירים ורגעים בלתי נשכחים לקהלים ברחבי אירופה והעולם כולו". 

"תחרות האירוויזיון תמיד עסקה באבולוציה - מוזיקלית, תרבותית ויצירתית. הרענון הזה טומן בחובו 70 שנה מופלאות תוך שהוא לוקח את המותג קדימה לעתיד מרגש. הוא נועז ומלא לב - בדיוק כמו התחרות עצמה. אנחנו גאים לחשוף אותו לעולם".

מרטין גרין, מנהל האירוויזיון

"תחרות האירוויזיון תמיד עסקה באבולוציה - מוזיקלית, תרבותית ויצירתית. הרענון הזה טומן בחובו 70 שנה מופלאות תוך שהוא לוקח את המותג קדימה לעתיד מרגש. הוא נועז ומלא מלב - בדיוק כמו התחרות עצמה. אנחנו גאים לחשוף אותו לעולם".

אירוויזיון 2026 עתידה להתקיים באוסטריה, אחרי שנציג המדינה ג'יי ג'יי הגיע למקום הראשון עם השיר "Wasted Love" באירוויזיון 2025. העיר האוסטרית שנבחרה לארח את התחרות תתפרסם במהלך השבוע הקרוב.