N12
פרסומת

תעשיית ההייטק מתגייסת עבור פרס אופיר: "לא ניתן שישתיקו את תעשיית הקולנוע המקומית"

בכיר בהייטק שבחר להישאר בעילום שם יתרום כסף כדי להבטיח את קיומו של טקס פרסי אופיר שהשר זוהר הודיע שישלול את תקציבו • "אנחנו הפנים האמיתיות של ישראל, לא מיקי זוהר ולא המשק האוטרקי" • האקדמיה לטלוויזיה וקולנוע: "משמח לראות שיש מי שמבינים את חשיבותה של יצירה חופשית"

נועם כהן
פורסם: | עודכן:
שר בתרבות והספורט ח"כ מיקי זוהר
השר מיקי זוהר | צילום: המהדורה המוקדמת, קשת 12
הקישור הועתק

בעקבות הכרזת שר התרבות מיקי זוהר כי ישלול תקציבים מהאקדמיה הישראלית לקולנוע, הודיע היום (חמישי) אחד מבכירי תעשיית ההייטק הישראלי כי יתייצב לצד היוצרים ויעניק רשת ביטחון שתאפשר לאקדמיה להמשיך ולפעול כסדרה.

אותו בכיר, שבחר להישאר בעילום שם, מסר: "לא ניתן שישתיקו ויחלישו את תעשיית הקולנוע המקומית. היכולת לקיים חיי יצירה, אמנות ורוח הם מאבני היסוד של מדינה דמוקרטית. יצירתיות היא מה שמניע גם את תעשיית ההייטק וגם את תעשיית הקולנוע והטלוויזיה. הממשלה הנוכחית הכריזה מלחמה על היצירתיות הישראלית וההייטק הישראלי חייב לסייע לעצור את המתקפה הזאת".

יוצרים במחאה נגד המלחמה בטקס פרסי אופיר 2025
מחאה בטקס פרסי אופיר | צילום: דקל לזימי

הבכיר הביע תקווה שעוד אנשי הייטק יצטרפו ליוזמה וישקיעו מכספם כדי לאפשר ליצירה הישראלית להמשיך ולפרוח: "זאת לא מלחמה אישית שלי אלא זאת מלחמה של כולנו. התעשייה שלנו ועולם התרבות מייצגים נאמנה ובכבוד את ישראל בעולם. אנחנו הפנים האמיתיות של ישראל, לא מיקי זוהר ולא המשק האוטרקי".

יו"ר האקדמיה, אסף אמיר, מסר: "היכולת של מוסדות התרבות של מדינת ישראל להמשיך ולפעול באופן חופשי ללא איומים ולחצים פוליטיים היא קריטית. משמח לראות שיש במדינת ישראל מי שמבינים את חשיבותה של תרבות ויצירה חופשית ומוכנים להתגייס למענה".

פרסומת

אחרי שהסרט "הים" של הבמאי שי כרמלי פולק המספר את סיפורו של ילד פלסטיני זכה בפרס הסרט הטוב ביותר ונבחר לייצג את ישראל במירוץ לאוסקר האמריקני - זוהר הודיע כי ישלול את התקציב של הטקס. למחרת, הודיעו במשרד התרבות כי יוקם "טקס האוסקר הישראלי הממלכתי של עם ישראל, שיהווה אלטרנטיבה לטקס פרסי אופיר שבשנים האחרונות אינו מייצג את הציבור הישראלי"