תביעה בסך כ-5 מיליון שקלים הוגשה הבוקר (שלישי) נגד תיאטרון השעה הישראלי בגין פגיעה בהתאגדות השחקנים שמיוצגים בידי שח"ם, ארגון השחקנים והשחקניות בישראל, ופיטורים שלא כדין. התביעה, שהוגשה מצד שח"ם בבית הדין לעבודה בתל אביב, מגוללת 20 מקרים שבהם נטען כי מנהלי התיאטרון התנכלו לשחקנים שהשתתפו בהפקות התיאטרון בשל בקשתם לקבל ייצוג מצד הארגון, וזאת במטרה למצות את הזכויות המגיעות להם מתוקף הסכם שעליו לכאורה חתום תיאטרון השעה מול שח"ם.

על פי התביעה, באחד המקרים התיאטרון הבהיר לשחקנים שאם ימשיכו את חברותם בארגון, המאגד כ-2,500 עובדים, הם לא יוכלו להמשיך לשחק בהצגות וכי התיאטרון מתכוון להעסיק אך ורק שחקנים שאינם חברי שח"ם. במקרה אחר, כך מתואר, הציע התיאטרון לאותה קבוצת שחקנים חוזה העסקה שכולל בתוכו "סעיף בלתי חוקי במסגרתו הם התבקשו להצהיר כי אינם חברים באיגוד עובדים וכי לא יוכלו להיות חברים באיגוד כזה".

תיאטרון השעה, בניהולו של מוטי חלימי, פועל כבר 33 שנים ונחשב לאחד התיאטראות המובילים בישראל בתחום ההצגות לילדים ונוער. ראשי שח"ם טוענים כי בין התיאטרון לארגון נחתם ב-2016 הסכם שמסדיר את תנאי העבודה בו, לרבות השכר המשולם לשחקנים עבור כל הצגה ותקופת החזרות. בשנה שעברה, כך הם מסבירים, לאחר מאבק הארגון בתיאטראות הילדים הנתמכים בכספים ציבוריים, נחתם הסכם חדש שמשפר את תנאי השחקנים בתיאטראות אלו, ובהם תיאטרון השעה. "במשך כל תקופת ההסכם הפר התיאטרון ביד גסה את תנאי ההסכם לקבוצת שחקנים", הם הוסיפו, "בגין הפרות אלה הוציא שח"ם לתיאטרון השעה מכתב התראה לפני תביעה נוספת על סך 700 אלף שקלים. ב-4 בספטמבר 2023 הכרזנו על סכסוך עבודה מול התיאטרון לאחר כישלון המשא ומתן למיצוי זכויותיהם של השחקנים בתיאטרון".

"נגמרו הימים שבהם מנהלי תיאטראות יפגעו בשחקנים ושחקניות שעומדים על זכויותיהם", מסר אבי בן הלל, מנכ"ל שח"ם. "מדובר במקרה בוטה של התנכלות לשחקנים. מחובתנו כאיגוד מקצועי להילחם בכל הכלים שברשותנו במטרה לשים סוף לתופעה. שח"ם תומך בשחקנים שפוטרו ומלווה אותם בתהליך". בכתב התביעה צוין כי כל סכום שייפסק בתיק לטובת שח"ם יועבר כפיצוי לשחקנים שפוטרו לכאורה מהתיאטרון וטענו כי חוו התנכלות מצד מנהליו.

עורך הדין שי תקן, המייצג בתביעה את שח"ם יחד עם עורכי הדין עמית בכלר ונוי פלג, ציין כי "קשה למצוא מקרה דומה אחר של פעולה סדרתית, שיטתית ומכוונת, המתועדת גם היטב, מצידו של מעביד, אשר כל מטרתה, שאין בילתה, היא פגיעה בזכות ההתארגנות. המעשים נעשו באופן סדור, מודע ושיטתי, בכוונת מכוון במפגיע ובריש גלי, והם מגובים ומתועדים היטב בראיות המצורפות לכתב התביעה".

מוטי חלימי, מנכ"ל תיאטרון השעה הישראלי, מסר בתגובה: "הכלבים נובחים והשיירה עוברת".