מוזיאון תל אביב לאומנות חושף מבחר מהתערוכות שיוצגו במהלך שנת 2024. בין היתר, יפתח "מרחב מרפא" - פעילות חברתית המבוססת על טיפול באומנות. המוזיאון יאפשר חלל לטיפול בקהילות שונות כמרחב יצירה והשראה דרך מפגשי שיח ועשייה אומנותית. 

"בתקופה הנוכחית פועל המוזיאון להרחיב את משימתו במחויבותו החברתית והאזרחית. הכניסה דרך רחבת 'כיכר החטופים', מחוללת קו ישיר ופתוח בין הציבור הרחב והמוזיאון", מסרה טניה כהן-עוזיאלי, מנכ"לית המוזיאון. "המרחק הפיזי והרגשי בין הפְּנים לחוץ הולך ומצטמצם ובאופן טבעי, תצוגות המוזיאון כולן נטענות שכבות נוספות של משמעות". המרחב המרפא של המוזיאון הפך ליעד של מוסד האומנות לשנה הקרובה. הפעילות תתקיים בין השאר בשיתוף עם החמ"ל האזרחי, בתי ספר לאומנות, מטפלים וצוותים רפואיים העובדים עם הפצועים מהטבח והלוחמה, נפגעי טראומה, ילדים מפונים, פגועי נפש, חיילים פצועים ועוד.

מוי וור, צילומים מהספר סי קונטרה, באדיבות עזבון מוי וור
מוי וור, צילומים מהספר סי קונטרה, באדיבות עזבון מוי וור

בין התערוכות המרכזיות שיוצגו השנה במוזיאון ניתן למצוא את "אחוז בכל היקר", מבט על אוסף בימי מלחמה שאוצרת ענת דנון-סיון. התערוכה שתעלה במרץ מציגה יצירות מסוף המאה ה-19 ועד התקופה הנוכחית, בעיקר מאירופה, ארה"ב וישראל, המספרות את סיפור האוסף המתהווה ערב מלחמת העולם השנייה, בשעה אומנים ואספנים נסים על נפשם בחיפוש אחר עיר מקלט.

דימוי של מיצב במוזיאון תל אביב, מובייל שרשראות דיסקית  (צילום: מוזיאון תל אביב לאמנות)
דימוי אלפי מטרים של מאות שרשראות מתכת הנקשרות לדיסקית הצה"לית | צילום: מוזיאון תל אביב לאמנות

"רואים ירוק רואים שקוף" בביתן איל עופר ובאצירת איה מירון. התערוכה מציינת 60 שנה לייסוד גן יעקב הסמוך לביתן, ומכניסה לתוכו יצירות אומנות עכשוויות מהארץ ומחו"ל שיש בהן פרטים ומאפיינים של גינות, פארקים וגננות. כמו כן, יעלו תערוכות יחיד של האומנים נטע לאופר, נטע ליבר שפר ובלה בריזל. במרחב הציבורי של המוזיאון יוצג החל ממרץ מיצב תלוי של האומן מוחמד (מוחי) אבו סאלמה: אלפי מטרים של מאות שרשרות מתכת הנקשרות לדסקית הצה"לית שהפכה מזוהה בחודשים האחרונים עם משפחות החטופים.