עיתונאי חדשות 12 גיא פלג קיבל היום (ראשון) את פרס העיתונאות על שם נחום סוקולוב לשנת 2023, בטקס חגיגי שקיימה עיריית תל אביב. חברי ועדת השופטים היו"ר נחום ברנע, תמי ליטני, רוני לינדר, הפרופסור פול פורש וענת סרגוסטי, נימקו את זכייתו של פלג: "מהעיתונאים הבולטים והמשפיעים בישראל".

"בעבודתו ככתב המשפט של חדשות 12 הוא חשף וחושף פרשיות משפטיות שטלטלו ומטלטלות את המדינה" הוסיפו חברי הוועדה שבחרו בפלג כזוכה בתחום התקשורת האלקטרונית. "בין השאר חשף את הקלטות בנימין נתניהו, את תמלילי עד המדינה ניר חפץ בפרשת המעונות, את פרשת ההסתבכות של אפי נווה בנתב"ג ואת הקלטת שהביאה להעמדתו לדין של ח"כ דוד ביטן".

עוד נכתב בהודעה על דבר זכייתו של פלג, שפורסמה לפני כמה חודשים: "פלג מסקר את מערכת המשפט מאז 2007. באומץ לב ובמקצוענות, ללא רתיעה, הוא מתעמת עם אישי ציבור ועם פרקליטים בידיעות שהוא מפרסם מתוך מערכת המשפט ובשידורים חיים באולפן. להישגים שלו בעבודתו העיתונאית יש מחיר - הוא תויג כאויב ראש הממשלה ונאלץ לספוג איומים יומיומיים על חייו ועל חיי בני משפחתו וחרפות וגידופים ברשת החברתית".

אבי וייס, המנכ"ל והעורך הראשי של חדשות 12, בירך: "אנחנו גאים בגיא על העבודה העיתונאית החשובה, האמיצה ונטולת הפניות שלו. גיא חתום על הישגים עיתונאיים רבים מספור שפתחו וימשיכו לפתוח את המהדורות שלנו ולקבוע את סדר היום. החריצות והמקצוענות שבהן הוא מתמיד כבר שנים ארוכות הן כבוד לכולנו".

עוד הוענק הפרס בתחום התקשורת האלקטרונית לשני חזיזה, יוצרת ובמאית דוקו על עבודה דוקומנטרית מעמיקה. "עבודתה היא לב לבה של העשייה העיתונאית", נימקו חברי הוועדה. "בעבודה דוקומנטרית מעמיקה, פרי תחקיר משובח וחכם, הצליחה חזיזה לפתור פרשת רצח בת 30 שנה. בסרטה "רב הנסתר" – סיפורה של קהילת שובו בנים", שרטטה חזיזה דיוקן מלא ומעמיק של קהילה סגורה של הרב אליעזר ברלנד, שהורשע בעבירות מין מרובות. בעקבות הסרט, פתחה המשטרה את התיק מחדש, עצרה חשודים ואף הגישה כתבי אישום. מעטים העיתונאים שזוכים בכך, בשנות קריירה רבות".

פרס סוקולוב לעיתונות הכתובה לשנת 2023 הוענק למירב ארלוזורוב, מבכירות הפרשניות והפרשנים בישראל, ולאתר "העין השביעית" על דיון מעמיק, ביקורתי ובלתי תלוי.

על ארלוזורוב כתבו חברי הוועדה: "בטורים כלכליים שהיא כותבת לאורך שנים, שומרת ארלוזורוב על עומק עיתונאי מגובה בנתונים ומידע שיש בו כדי לחדש לציבור ולתווך לו באופן נגיש את המציאות היומיומית. ארלוזורוב הייתה מראשוני המעלים על סדר היום הציבורי את מה שמכונה 'החיים עצמם' והיא מרבה לעסוק בבעיות הקשורות בדמוגרפיה, תעסוקה, כלכלת חינוך, כלכלת בריאות ותחרות בתחום הבנקאות. כל אלה זוכים אצלה לחשיפה חסרת תקדים וזוכים לטיפול מתמשך ובלתי מתפשר הדוחף לשינויים של ממש שיש בהם כדי לשפר את איכות השלטון והחיים בישראל בכלל".

בנימוקים לזכייתו של "העין השביעית" נכתב: "בשלושת העשורים שחלפו מאז הקמתו סיפק 'העין השביעית' את הבמה המרכזית לדיון מעמיק, ביקורתי ובלתי תלוי בתקשורת הישראלית – על הישגיה ועל חולייה, על אודות מה שראוי לשבח ועל אודות מה שמצריך שינוי עמוק. 'העין השביעית' נמצא שם תמיד בכדי להצביע על האופן הלא תמיד מספק שבו התקשורת הישראלית מתווכת את המציאות לציבור ולחשוף בפני צרכני התקשורת את המהלכים הנסתרים שמתרחשים מאחורי הקלעים ומעצבים את תכני, היקף ומסגור הסיקור של המציאות הישראלית".