בזמן שממשיכה לעלות שאלת הצורך בתחרות שמקדשת יופי חיצוני ותו לא, "מיס איטליה" אסרה על טרנסג'נדריות להתמודד על הכתר, כך הודיעה היזמית ומארגנת התחרות פטריציה מיריליאני. לדבריה, מועמדת לתואר מלכת היופי האיטלקית מוכרחה להיות "אישה מלידה", שכן התחרות לא מתכוונת לתפוס טרמפ על "העגלה הנוצצת של האקטיביזם הטרנסי".

מוקדם יותר החודש זכתה הדוגמנית הטרנסג'נדרית ריקי קולה בתואר "מיס הולנד" לשנת 2023 ותהיה הטרנסג'נדרית הראשונה שתייצג את המדינה בתחרות "מיס יוניברס" בשנה הבאה. לטענת מיריליאני, מדובר בתחרות יופי "מעט אבסורדית" שניסתה למשוך תשומת לב בכך שהכילה מתחרות טרנסג'נדריות.

"מאז היווסדה, התחרות 'מיס איטליה' הבהירה בחוקיה כי המתמודדות חייבות להיות נשים מלידה", אמרה מיריליאני לתחנת הרדיו Cusano באיטליה, "כנראה בגלל שכבר אז חזו שיופי יכול לעבור שינויים, שנשים יכולות לעבור שינויים או שגברים יכולים להפוך לנשים". עוד לטענתה, נשים עם קעקועים ופירסינג הורשו להתמודד על הכתר, אך ציינה כי "התוספות" הללו לא היו טובות.

משמאל: פטריציה מיריליאני, מארגנת "מיס איטליה"

View this post on Instagram

A post shared by Patrizia Mirigliani (@pmirigliani)

קולה, שזכתה בגרסה ההולנדית לתחרות, אמרה כי ההליך לשינוי מגדרי "לא קל לכולם" ושיתפה שסבלה מכך מאוד. לדבריה, היא הייתה כל כך נחושה להפוך לאישה ששינתה את שמה מריק לריקי בגיל 11 בלבד, בעודה משוכנעת שנולדה בגוף הלא נכון. בצעירותה היא התמודדה עם שנים של בריונות יום-יומית כשחזרה בוכה מבית הספר. "נולדתי ריק הקטן, אבל רציתי להיות ריקי גדולה. המעבר מגבר לאישה הפך למשהו שגרם לי להרגיש בבית", היא שיתפה באינסטגרם. "הקניטו אותי וחזרתי בוכה הביתה. הייתי חושבת לעצמי, 'למה אני, למה זה קורה לי?' אבל תמיד הייתה לי תמיכה מהמשפחה והחברים האוהבים שלי".

ריקי קולה, מיס הולנד:

View this post on Instagram

A post shared by Miss Nederland Organisatie (@missnederland)

מיס הולנד הטרייה הייתה בת 8 כשלדבריה מסע הזהות המינית שלה התחיל, עד שבגיל 16 היא החלה בתהליך ההתאמה המגדרית שכלל נטילת הורמונים נשיים. בתחילת השנה הנוכחית קולה עברה את הניתוח לשינוי מגדרי, בצעד שאותו תיארה בתור "היום שבו נעשיתי למי שאני רוצה להיות".