מייסד להקת "פינק פלויד" ופעיל ה-BDS הוותיק רוג'ר ווטרס עורר שוב סערה, בפעם המי-יודע-כמה, כשבהופעותיו האחרונות בברלין לבש מדים כמו-נאציים, השווה בין אנה פרנק לעיתונאית הפלסטינית שירין אבו עאקלה והציג, כמו בהופעות קודמות, בלון בצורת חזיר שעוטה מגן דויד. במקביל להחלטת משטרת ברלין לפתוח בחקירה פלילית נגד ווטרס בחשד לביטוי שנאה והפרעה לסדר הציבורי, גולשים לא מעטים הביעו בסוף השבוע את תמיכתם במוזיקאי: "מנסים להשתיק אותך, תמשיך לדבר".

התיעוד מאחת ההופעות בברלין:

 

 

"רוג'ר, אתה הגיבור העולמי שאורוול (מחבר הרומן הדיסטופי "1984") חשב עליו כשאמר - 'בתקופה של הונאה אוניברסלית, אמירת האמת היא מעשה מהפכני'. הכוהנים הגדולים של האורתודוקסיות הטוטליטריות מנסים להשתיק אותך בצנזורה, גזלייטינג והשמצה. תמשיך לדבר".

"אף אחד לא באמת מאמין שרוג'ר ווטרס התלבש כמו נאצי בהופעה", צייצה קייטלין ג'ונסטון, עיתונאית עצמאית מאוסטרליה. "כולם יודעים שזה מ'החומה' של פינק פלויד. כל מי שלא ידע תוקן ויודע זאת כעת. הם רק מעמידים פנים שהם לא יודעים כדי לקדם אג'נדה פוליטית". גולש אחר אף הביא עדות מהסרט, שיצא ב-1982, ולדבריו "ווטרס מתאר בבירור את גיבור הסרט פינק בכיכובו של בוב גלדוף שנוחת לתוך פנטזיה פשיסטית שמגנה את הפשיזם. אבסורד". רבים מהציוצים הללו זוכים לעשרות לייקים וריטוויטים.

 

 

 

בעקבות ההופעות השנויות במחלוקת וההחלטה לפתוח נגדו בחקירה, ווטרס בן ה-79 הגיב בהבהרה שפרסם ברשתות: "הופעותיי האחרונות בברלין עוררו התקפות חסרות תום לב מצד מי שמעוניינים לטייח ולהשתיק אותי, וזאת מפני שאינם מסכימים עם עמדותיי הפוליטיות ועקרונותיי המוסריים". גולשים בטוויטר צייצו מחדש את דבריו וכתבו: "העובדה שהוא נאלץ לצאת בהצהרה כדי להתמודד עם מה שעשוי להיות מסע ההכפשות הנואש ביותר אי פעם, היא עוד דוגמה לכך שהחברה שלנו נעשתה מקוללת באופן בלתי הפיך".

 

 

אחרים טענו כי "ווטרס העז להביע סולידריות עם העם הפלסטיני ומאז הוא משלם את המחיר" וכי המוזיקאי הוא "דוגמה נפלאה לתחומו, לא מפחד מהממסד בכל הנוגע להגנה על המדוכאים".

בית המשפט לעניינים מנהליים בפרנקפורט פסק לפני כחודש לטובת ווטרס, לשעבר בסיסט "פינק פלויד" הנמנה עם מייסדיה, ואישר לו להופיע בעיר לאחר שעיריית פרנקפורט נענתה לקריאות וביטלה את הופעתו על רקע האשמות אנטישמיות. האומן, שנוהג להדוף את ההאשמות הללו, בחר לנקוט צעדים משפטיים נגד ההחלטה. בית המשפט המקומי נימק כי זכותו של ווטרס לקיים את האירוע, אם כי הכיר בכך שסממנים מסוימים במופע היו "חסרי טעם" וברור שהיו סמליים בהשראת המשטר הנאצי.