כנס חירום להצלת תאגיד הישראלי התקיים היום (רביעי) באולם צוותא בתל אביב. בכנס מחו עשרות יוצרות ויוצרים, שחקניות ושחקנים, בכירי תעשיית הטלוויזיה ועובדות ועובדי כאן 11 שקוראים להיאבק בניסיון לסגור את התאגיד, תוך הבהרת חשיבותו של השידור הציבורי בישראל. עם תום הכנס התקיימה צעדה לכיוון קריית הממשלה והמפגינים חסמו את צומת עזריאלי ואת רחוב קפלן.

אנשי טלוויזיה חוסמים את רח' קפלן בת"א (צילום: N12)
אנשי טלוויזיה חוסמים את רח' קפלן במחאה על הכוונה לסגירת התאגיד | צילום: N12

קרן מור ויניב ביטון שהנחו את האירוע אמרו בפתחו: "כולנו מרגישים את זה שזה כנס חירום של ממש, וזה כל כך מחמם את הלב לראות כל כך הרבה אנשים, שותפים ושותפות למאבק, יהודים וערבים, דתיים וחילונים. כולם. אנחנו שחקנים שעובדים לא מעט בהפקות התאגיד, אף גוף שידור לא מעניק גיבוי כל כך גדול כמו כאן 11. אנחנו לא כאן רק כשחקנים, אלא כאזרחים מודאגים והורים לילדים". 

כנס חירום בתאגיד השידור הישראלי (צילום: N12)
כנס חירום בתאגיד השידור הישראלי | צילום: N12

"עדיין לא שמענו טיעון הגיוני אחד, שיסבירו למה רוצים לעשות את זה. הם רוצים להציג את התאגיד כבועה אליטסטית ותל אביבית - וזה פשוט לא נכון", הוסיף ביטון. מור מנתה את כל הסדרות המצליחות שהפיקה הטלוויזיה של כאן, וכן על ההצלחות של תחנות הרדיו. "קופה ראשית", "המפקדת", "טהרן" ועוד רבות וסיפרה על כך שהעונות של "קופה ראשית" הגיעו לנתון של 76 מיליון צפיות בסך הכל. "אין גוף כמונו שפונה לכל חלקי החברה, שמביא למסך ריבוי של קולות, תכנים ועולמות". 

השחקן והיוצר ליאור רז, שהיום הכריזה נטפליקס על כך ש"פאודה" שיצר, נמצאת בטופ 10 הסדרות הנצפות ביותר ב-21 מדינות אמר בשיחה עם N12: "הטלוויזיה הישראלית עושה כבוד בעולם, זו שליחות. סגירת התאגיד פירושה פגיעה כלכלית במאות משפחות. תעשיית הטלוויזיה זה לא רק האנשים שאנחנו רואים על המסך, אלא מאות אנשים שעובדים מאחורי הקלעים".

ליאור רז ואבי יששכרוף בבכורה העולמית של פאודה (צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת 12)
ליאור רז | צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת 12



יוצר "קרתגו", התסריטאי רשף לוי סיפר על הבמה: "בכל מדינה מתוקנת בעולם יש שידור ציבורי. גם החרדים רואים את הסדרות של התאגיד בסתר". לוי פצח במונולוג קומי, ואדם מן הקהל זעק: "זה לא הזמן לבדיחות, אנחנו נלחמים על הפרנסה שלנו". אך לוי המשיך: "אנשים שרואים את 'טהרן' ב-AppleTV רואים את ישראל היפה, המתוחכמת. עדיף שאנשים יראו שחקנית יפה ומוכשרת כמו ניב סולטן ולא את שרת ההסברה החדשה שלנו". 

רשף לוי בכנס חירום של תאגיד השידור הישראלי (צילום: N12)
היוצר רשף לוי בכנס החירום של תאגיד השידור הישראלי | צילום: N12



"הם רוצים להקים קרן של סדרות, אבל רק המקורבים לשלטון יוכלו לעשות זאת", הוא הוסיף. "זה יהיה הרס של התרבות הישראלית. לא משנה אם זה שמאל או ימין - תנו לתרבות להצליח ביידם של אומנים ששמים את הלב שלהם על המסך. ככה זה צריך להיות. אני בטוח שהעם לא ייתן להישג המפואר ביותר של ביבי נתניהו, הקמת תאגיד השידור הציבורי, ליפול".  

השחקן עלא דקא דיבר גם הוא על הבמה: "הציבור הערבי שעד עכשיו נשאר מנותק, פתאום מוצא את עצמו במתח, בקומדיה ובשלל סדרות בטלוויזיה. הכישרון הקולנועי, המבט הייחודי של המגזר שלנו מצא מקום והצליח להסתכל אל תוך עצמו. התהליך הזה נמצא רק בתחילתו. אם איום הסגירה יהיה חול בעיניים במטרה להסתיר משהו אחר, אני מקווה שהתאגיד לא יישאר מסורס ומפוחד. אני מאמין בגוף הזה וברצון הכנה שלו לייצר משהו חדש". 

טמירה ירדני, מנהלת טדי הפקות, נאמה גם היא על הבמה: "אני פעילה בעולם היצירה יותר מ-50 שנה. נשבר פה שיא חדש, שיא של אטימות, ניתוק מהעם, מהתרבות והאומנות. הפכנו לאויב העם - איך זה ייתכן? אנחנו היוצרים שמאמינים בפלורליזם ויוצרים תרבות על כל חלקיה. אנחנו ישראלים, יהודים, שמאלנים, ימנים, ערבים, להט"בים. התאגיד הוא גוף של הציבור. סגירת התאגיד תביא לקריסת עולם התרבות הישראלי. אלפי משפחות ייצאו לעוני. הזעקה עכשיו, אני אומרת לקרעי, תהיה יותר גדולה מכל מה שהם הכירו עד עכשיו. שימו את האגו בצד ובואו לדבר איתנו".