העוברים והשבים אמש (ראשון) סמוך לסטודיו שבו פעל האומן גרשון קניספל ז"ל הופתעו להבחין בחפצים רבים ויצירות אומנות - מושלכים על המדרכה ברחוב. 

עלמה, תושבת השכונה בחיפה שבה פעל קניספל, טיילה לעת ערב ונתקלה בערמת החפצים: "ראיתי המון דברים בחוץ", סיפרה ל-N12. "ליתוגרפיות, הדפסים. מיד היה ברור שמדובר באומן מקצועי. עוד היו מכתבים, ספרי אומנות, תמונות. לקחתי שני קלסרים עם התארגנות לתערוכות. באו הרבה מאוד אנשים ולקחו מה שבא להם". עדיין לא ברור מה הן הנסיבות שבגללן הושלכו החפצים לרחוב. 

תכולת הסטודיו הפרטי של האומן גרשון קניספל ז"ל ברחוב (צילום: טל יהלום)
תכולת הסטודיו הפרטי של האומן גרשון קניספל ז"ל ברחוב | צילום: טל יהלום

התגובות על הפוסט בפייסבוק שכתבה על האירוע אחת מתושבות העיר היו זועמות: "היחס להיסטוריה של האומנות הישראלית מחריד", "שייך למקומות שבהם לא מבינים את הערך והנכס שיש לאומנים ואומנות כלפי החברה", "זו נורמה בישראל. היחס לתרבות ולמורשת כאן הוא מחפיר", נכתב בין היתר.

בעקבות תלונות התושבים ואחרי פניית N12 הוחלט במשרד התרבות ובעיריית חיפה להתערב ולהציל חלק מהעיזבון שעוד נותר בסמוך לסטודיו. "על אף העובדה כי אין מדובר בנכס או ברכוש עירוני, יצאו עובדי עירייה למקום כדי לברור פריטים בעלי ערך תרבותי והיסטורי שחשוב שיישמרו בארכיון העיר", נמסר. "הפריטים שנאספו הועברו לארכיון העיר, ובו הם יאוחסנו ויישמרו בקפידה". 

קניספל היה צייר ופסל, יליד גרמניה וניצול שואה, שחי בישראל ובברזיל, השתייך לזרם "הריאליזם החברתי" ונחשב לאחד מבכירי אומני ישראל במחצית השנייה של המאה ה-20. לאורך ששת העשורים שבהם פעל יצר פסלים, רישומים, הדפסים, ציורים שהקנו לו פרסים בתחרויות החשובות בעולם.

גם בחייו התמודד עם השלכה לפח של אחת מעבודותיו, כשזו הייתה תבליט על קיר בית הספר עירוני ה' בחיפה. ב-2012, אחרי שכמה אריחים נפלו, הסירה העירייה את העבודה והשליכה אותה. קניספל בתגובה תבע את הרשויות ובית המשפט המחוזי פסק לו פיצוי של 460 אלף ש"ח.