בטקס האמי שהתקיים ביום שני האחרון הייתה לנו בכל זאת נציגות ישראלית. בשורשיה של אחת מהסדרות הכי מדוברות, חדשניות ומצליחות של השנים האחרונות, "אופוריה", עומדים יוצרים ישראלים. 

"אופוריה", שהכוכבת הראשית זנדאיה, זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר, מבוססת על סדרה ישראלית באותו שם שנוצרה על ידי רון לשם, דפנה לוין וטמירה ירדני. אל הטקס הנוצץ, שנחשב לחשוב ביותר בתעשיית הטלוויזיה הבינלאומית, הגיעה הדס מוזס ליכטנשטיין - מייסדת סוכנות ADD, שנמנית על מפיקי הגרסה האמריקאית ומי שהובילה את המכירה ל-HBO. 

View this post on Instagram

A post shared by Hadas Mozes Lictenstein (@hadasmoz)

"מודה שלא חלמתי להגיע למעמד הזה בתחילת הדרך", סיפרה מוזס-ליכטנשטיין ל-N12. "זה היה נראה לי מאוד רחוק, אבל הנה, מסתבר שלא". תהליך המכירה, היא מוסיפה, "היה ארוך מאוד ברמה של שנים והצריך אורך רוח, אבל התמדה משתלמת". 

הדמיון בין "אופוריה" הישראלית בכיכובה של רוני דלומי לזו של זנדאיה לא מאוד גדול, אם בכלל. לטענת הדס זה אך טבעי. "העלילה צריכה להיות שונה. לא הגיוני לקחת סדרה ולהשאיר אותה 100 אחוז נאמנה למקור. יש סיבה לזה שמדובר בפורמט - לוקחים את מה שמתאים ועושים אדפטציה מקומית. הסדרה שיצרו רון, דפנה וטמירה, נכתבה הרבה לפני האמריקאית - בעולם ללא אינסטגרם וטיק טוק. מה שנותר נאמן למקור זו ההווייה של בני הנוער בעולם של היום. לגיטימי לעשות שינויים, זה קורה בכל רימייק". 

הורים בארצות הברית חשבו שהסדרה משחיתה את הנוער. יש לך ילדים בני 16 - הם צפו בה? 
"הילדים שלי לא צפו בסדרה, לא בגלל שאסרתי עליהם אלא בגלל שבקושי יש להם זמן. אני כן יודעת שכל החברים שלהם צופים, אלה הגילים. זו לא סדרה קלה לעיכול, הבה לא ניתמם. מצד שני אנחנו לא חיים היום בעולם של בוורלי הילס 90210 ודוסון קריק, שהיו מופלאות אבל גם היו מאוד מותאמות לזמן.

הדס מוזס-ליכטנשטיין וזנדאיה (צילום: פרטי)
הדס מוזס-ליכטנשטיין וזנדאיה על הסט של "אופוריה" | צילום: פרטי

"העולם השתנה. דורות השתנו ומה ששיקף מציאות של הדור שלנו כבר לא משקף את המציאות של הדור אחרינו. התברכנו לעבוד בתעשייה שיכולה להביא לשיח ציבורי דברים חשובים ולא רק דברים 'טובים'. להגיד לך שכל סצינה מתעכלת היטב? לא, אבל זה לא נועד לזה, זה נועד לבעוט בבטן. זה גם בסדר שלכל אחד יש ביקורות, בשביל זה יש שיח ושכל הורה יעשה מה שהוא חושב שנכון לילד שלו". 

מי הדמות האהובה עלייך?
"אין לי אחת מועדפת. אני חושבת שכל דמות מביאה משהו שונה למסך וגוררת שיח ציבורי חשוב על סמים, מיניות, מגדר וכו'. אנסמבל השחקנים מביא תצוגות משחק פנומנליות ואני מאמינה מאוד שצריך להראות את הדברים השונים שבני הנוער מתמודדים איתם היום, גם אם אלה נושאים קשים". 

מתוך "אופוריה" (צילום: Eddy Chen/HBO, באדיבות yes ,HOT וסלקום tv,  יח"צ)
מתוך "אופוריה" | צילום: Eddy Chen/HBO, באדיבות yes ,HOT וסלקום tv, יח"צ

יש פרויקטים נוספים בסדר גודל כזה על האש? 
"אוי ואבוי לנוח על זרי הדפנה, בטח שיש עוד פרויקטים. בארצות הברית ובמדינות נוספות. לאט לאט נתחיל להוציא עוד דברים שכבר בעבודה הרבה זמן. לא חושבת שאפשר לדבר רק על הגדלת הסיכויים של פרויקטים ישראליים אלא על הגדלה של סיכויים לפרויקטים בינלאומיים בכללי – תראי למשל את משחקי הדיונון. משמח מאוד. אני כן חושבת שאנגלית היא עדיין השפה שאנשים הכי נוהגים לצרוך בה את התוכן – אין מה לעשות, הרגל של שנים ובואי נניח שאם תראי את 'חברים' נניח בגרמנית אולי תצחקי פחות, אבל בהחלט כיף שיש אפשרויות נוספות בעולם של היום".