יותר מ-50 שנים אחרי מותו של נתן אלתרמן, שיריו הרבים עדיין מתנגנים מדי יום ברדיו. אלתרמן זכה לכינוי "המשורר הלאומי" בימים שאנשי תרבות עוד נחשבו למשפיעים וחשובים. "עוד חוזר הניגון" שעלה בתיאטרון הלאומי הבימה, מתמקד בשנותיו האחרונות ובשלוש הנשים בחייו: בתו תרצה אתר, אשתו רחל מרכוס, והמאהבת שלו צילה בינדר.

"אלו שלוש נשים שרוצות ממנו דברים שונים והוא בעין הסערה. הילדה רוצה ממנו משהו אחד, המאהבת משהו אחר, האישה משהו אחר". מסבירה מירי מסיקה, שמגלמת בהצגה את בתו של אלתרמן, תרצה אתר. "הוא אהב בסופו של דבר את החופש שבעצם היה לו, לנהל רומן סוער עם בוהמיינית מובהקת כמו צילה, ויחד עם זה לנהל בית מסודר" מוסיף השחקן עודד קוטלר.

נתן אלתרמן
נתן אלתרמן

לדברי מוטי לרנר, כותב ההצגה, "סיפור האהבה שלהם היה סיפור מוכר וידוע, ואלתרמן לא טרח בעצם להסתיר אותו". אשתו של אלתרמן, השחקנית רחל מרכוס, חיה כמעט כל ערב בידיעה שאלתרמן מבלה עם המאהבת שלו, הציירת צילה בינדר. "היא בעצם, כשהיית מדבר איתה, כל משפט שני זה היה 'נתן'. אותו הדבר הייתה צילה, צילה חיה אותו. הן, לדעתי הן חיו אותו יותר מאשר את עצמן" הדגיש צדי צרפתי שהיה ידיד של בתו של אתרמן.

תרצה אתר חיה תמיד בצילו הענק. גם היא הייתה משוררת מופלאה ושיריה מתנגנים כל יום, גם 45 שנה אחרי מותה הטרגי. אתר, שחוותה טלטלות נפשיות קשות, ניסתה להתאבד מספר פעמים בחייה. הפעם הראשונה הייתה בניו-יורק, כשעברה לשם עם בעלה דאז עודד קוטלר, שניהם היו אז בתחילת שנות ה-20 לחייהם. "יש כאלה שבאים לניו-יורק ונופלים לרגליה, ויש כאלה שניו-יורק נופלת עליהם כי היא אלימה והיא מואצת ודחוסה" אמר קוטלר והוסיף "הכול הפחיד אותה. והיא נזקקה אז לסיוע רפואי, רגשי, ונפשי".

שחקניות בהצגה על נתן אלתרמן
שחקניות בהצגה על נתן אלתרמן

עד היום המוות של תרצה אתר נותר בגדר תעלומה. אתר, אימא לשני ילדים, נפלה או קפצה מחלון דירתה בתל-אביב, ומתה בגיל 36 בלבד. עודד קוטלר ששמר איתה על קשר אחרי גירושיהם, היה בצילומים באמסטרדם כשאסי דיין ניגש לבשר לו. לדבריו "יום לפני זה היא עברה תאונה קלה ברחוב. היא קיבלה תרופות הרגעה נגד כאבים בכמויות. היא קמה לצעקות של פועלים,המומה, הרוסה, חסרת אוריינטציה של בוקר מוקדם ומלא בכדורי שינה או הרגעה. היא צעקה והתכופפה ונפלה".