היום ומחר (שלישי ורביעי) יוקרנו בבתי הקולנוע ברחבי הארץ מבחר סרטים חדשים שעוסקים בזיכרון השואה בעלות מסובסדת לקהל. מטרת המיזם "סרטים שזוכרים" של המשרד לשוויון חברתי היא להעביר את סיפורי השואה לדורות הצעירים שכבר פחות נחשפים לעדויות השורדים.

"מפעם לפעם אנחנו חושבים איך אפשר להנחיל את זכר השואה לדורות הבאים", אמרה השרה לשוויון חברתי מירב כהן. "הייתה לנו כאן עבודה עם בתי הקולנוע והתייעצנו עם 'יד ושם', וקולנוע זו דרך מצוינת לצרוב זיכרון ולחבר את הקהלים הצעירים לנושא השואה - וגם ליצור חוויה מעוררת הזדהות שתיזכר בהמשך".

בין הסרטים העלילתיים שיוצגו ומתאימים לקהל הרחב ולבני 16-10: "תוכנית א'" בכיכובם של מיכאל אלוני ועוז זהבי, "איפה אנה פרנק" של הבמאי ארי פולמן ו"שיעורים בפרסית" של ודים פרלמן. "יש הרבה דוגמאות לסרטי קולנוע שהצליחו חזק מאוד להיטמע בתודעה שלנו", הוסיפה כהן. "באופן אישי אני יכולה להעיד שיש סצנות מסרטים שבחיים לא אשכח - מהילדה במעיל האדום ב'רשימת שינדלר' ועד סצנת הסיום המטלטלת ב'החיים יפים'. אחרי שאתה צופה בסרט כזה, זו חוויה שאתה לוקח איתך לכל החיים וזה מה שאנחנו רוצים לייצר כאן".

השרה לשיוויון חברתי מירב כהן (צילום: Flash90)
השרה מירב כהן | צילום: Flash90

עלות כרטיס עומדת על 10 שקלים, והכוונה היא להפוך את המיזם למסורת שנתית. "אנחנו מקווים שתהיה היענות", הוסיפה כהן, "זו חוויה טובה להורים ובמיוחד לסבים ולסבתות להגיע עם הנכדים שלהם".

במקביל לכך, תומך המשרד במיזם "זיכרון בסלון", שבמסגרתו מתארחים שורדים בבתים של ישראלים רבים ומשתפים בסיפורם. "הגיל הממוצע של שורדי שואה כיום עומד על 85.5, וזו קבוצה שהולכת וקטנה", ציינה השרה. "צריך להיערך לכך שעוד מעט יהיה כאן דור שלא יפגוש אותם, ואנחנו מנסים בכל הדרכים האפשרויות להגיע לשכבות הצעירות באוכלוסייה כדי להביא את העדויות והסיפורים".