"בית הספר הפרטי שלי למוזיקה"

נינט טייב: "בשבילי המקום הזה מהווה נקודת היתון בין העבר להווה-עתיד המוזיקלי שלי. אפשר להגיד שזה היה בית הספר הפרטי שלי למוזיקה. לפני תקופת האייפון, כשעוד הייתה לי מכונית, היא הייתה החללית שאיתה הגעתי מעל לכוכבים כי זה היה המקום שהכי אהבתי להקשיב למוזיקה חדשה. 

"כמעט בכל שבוע הייתי פוקדת את 'האוזן', קונה ערימות של דיסקים, חלק בהמלצת האוזן שלי וחלק בהמלצת המוכרים האדיבים. ניהלתי איתם שיחות ארוכות על מוזיקה, על דרכים ועל אומנים חדשים שנולדים בכל רגע. אין ספק שזה אחד המקומות שהכי אהבתי לבלות בהם". 

View this post on Instagram

A post shared by Ninet Tayeb (@n.tayeb)

"אביתר היה לוקח סרטים והיה מאחר להחזיר"

אורנה בנאי: "אני מנויה קבועה מאוד בספריה, מאז שנת 2000 בערך. אביתר אחי, שלימים גם עבד ב'אוזן השלישית', היה לוקח סרטים על שמי, ולפעמים גם היה מאחר בהחזרת הסרטים - ועל איחורים משלמים. אז או שאני הייתי משלמת במקומו או שלפעמים היו מווותרים לנו".

 

אורנה בנאי (צילום: משה שי , פלאש/90 )
אורנה בנאי | צילום: משה שי , פלאש/90

"את אירועי בר המצווה עשינו שם"

ערן צור: "עבורי 'האוזן השלישית' היא מוסד תל אביבי שאי אפשר לדמיין את העיר כפי שהיא - בלעדיו. מאז ימי שינקין שבהם 'האוזן' הובילו את השינוי הגדול שעברה תל אביב מעיר זקנה לעיר מתקדמת, ועד היום הזה שבו האוזן משמשת כמרכז תרבות בלב בעיר.

"הופעתי ואופיע אצלם בכל מיני מסגרות ותקופות. אפילו את מסיבות הבר מצווה של שני הבנים שלי עשינו שם, וכעת אני עובד מול מחלקת תקליטי הויניל של האוזן על מהדורת אלבום כפול מפוארת של האלבום שלי - 'עיוור בלב ים'".

מה הלוז- 11.1- הופעות- ערן צור במופע אקוסטי בנמל תל אביב (צילום: משה צ'יסיאת, יחצ)
צילום: משה צ'יסיאת, יחצ

"לפעמים אני מגיע ל'אוזן' עם פיג'מה"

קובי אוז: "'האוזן השלישית' היא למעשה הטבור של תל אביב. דיסקים, VHS ,DVD, ועכשיו הלהיט החדש תקליטי ויניל! את כל הפורמטים עברתי איתם. אני גר ממש מעל 'האוזן', ולפעמים אני מגיע עם פיג'מה. התרבות שלנו, הנרחבת - כאן היא גרה. היא ניצחה את כל ה'טאוורים' וה'בלוקבאסטרים' באמצעות ידענות ותשוקה אמיתית לדבר.

"זה כל כך בהיסטוריה של חיי שקשה לי לבודד סיפור, אני מניח שטיפקס הופיעה בקטנה מתישהו וקיימנו מפגשי מעריצים מהם אני זוכר רק פירורים של קסם. מזל טוב לטבור הישראלי של אוהבי התרבות".

אורלי לוי? "צריכה להיות בהנהגה" (צילום: Flash90)
צילום: Flash90

"היו לי רגשי נחיתות מול הקוליות שלהם"

חמי רודנר: "'האוזן השלישית' הייתה הלב הפועם של תל אביב בניינטיז. האנשים שעבדו שם היו הכי קולים ולפעמים אפילו היו לי רגשי נחיתות מול הקוליות האין סופית שלהם. בשישי אחד, במרץ 93' יצא אלבום הבכורה שלנו 'זמן סוכר' והלכתי כאילו בנון שלאנט לפשפש באוזן, אבל בעצם בזויית העין ראיתי פעם ראשונה את הדיסק שלנו בחנות תקליטים והלב שלי פרפר". 

חמי רודנר (צילום: אלדד רפאלי, יח"צ)
צילום: אלדד רפאלי, יח"צ

"זה סוג של מקדש; לא קיבלו אותי לעבוד שם"

רונה קינן: "'האוזן השלישית' הייתה סוג של מקדש בעיניי. מקום שרוח דתית שורה בו, מקום שיש בו כהנים וכהנות, יודעי חן, אנשים שהם קצת מורמים מעם אבל אם תתמיד ותהיה תלמיד חכם, הם יובילו אותך למקום הנכון ויחלקו איתך את הסודות שלהם. נדמה לי שמקום כמו האוזן השלישית לא יכול היה להיוולד היום, הוא יכול רק להמשיך תוך כדי הסתגלות למציאות חדשה.

"יש בו ריכוז של כל הדברים שכבר אינם רלוונטים לזמן הזה - התמחות והתמקצעות מוחלטת, כמעט אקדמית, בתחומי ידע ספציפיים מאוד, היו (ועדיין יש) שם אנשים שמבינים לעומק במעט תחומים, בניגוד לאנשים שמבינים באופן שטחי בהרבה תחומים. התקיים שם מעין אליטיזם בונה, אהבת הפורמט הפיזי, אהבת השולי, הנידח, מין חיבה שובת לב לתת הזרם של תת הזרם.

מה הלוז – 2.3 - פסטיבלים - פסטיבל גיטרה בים האדום (צילום: אורית פניני)
רונה קינן | צילום: אורית פניני

"כשהייתי בשנות העשרים ניסיתי להתקבל לעבודה במחלקת הוידאו שם (למה דווקא וידאו? אני לא זוכרת, אולי לא חשבתי שאני ראויה למחלקת המוזיקה, או שהתביישתי), כששאלו מי הבמאים האהובים עלי, ניסיתי לכתוב בשאלון את כל השמות שנראו לי נכונים מספיק, ובכל זאת, לא התקבלתי. איכשהו, הסירוב הזה לא צרוב אצלי ככישלון, נראה לי שכמעט ציפיתי לו, בכל זאת, כיוונתי די גבוה".

"קניתי ברי סחרוף והמוכר גלגל עיניים"

אריה הספרי (WC): "נכנסתי לשם פעם לקנות את 'האחר' של ברי סחרוף וראיתי שהמוכר גלגל עיניים. שאלתי למה הוא לא אוהב אותו, אז הוא שם לי את האזניות העצומות המרופדות שהיו להם שם ונתן לי לשמוע את הטרק הראשון מהאלבום של Simian. כל כך התפוצץ לי המוח שקניתי את זה במקום".

"יש לי היום בבית 3,000 תקליטים"

יניב סוויסה: "לעולם המוזיקה נכנסתי קצת אחרי הצבא. הכרתי את מה שכולם מכירים: ביטלס, הדלתות וכו'. כשנחשפתי לאלבום הפרוג הראשון שלי - ג'טרו טול - נשלחתי על ידי חבר טוב שלי למקום שנקרא 'האוזן השלישית' ושם הכרתי פלא בשם אורן בורלא. אורן הקדיש לי ממיטב זמנו פעם בחודש והשמיע לי אלבומים נפלאים במשך תקופה לא קטנה. ואז האוסף גדל לכמה אלפי אלבומים. יש לי היום בבית 3000 תקליטים".

את דרכה החדשה במבנה המיתולוגי המחודש תחגוג "האוזן" - מרכז תרבות קצה בפסטיבל השקה ב-20.4 עד 23.4 בבית האוזן השלישית (קינג ג'ורג' 48 ת"א). מאירועי שיח, מפאנלים קהילתיים, הופעות מוזיקה ועד למסיבת מימונה גדולה, ישתתפו גלעד כהנא, רד בנד, איה זהבי פייגלין, שקל, wc, saz, צליל דנין, קורין אלאל ועוד רבים.