להקת מארון 5 הייתה יריית הפתיחה לעונת ההופעות הבין-לאומיות, שבמסגרתה תגיע אלינו לאורך הקיץ שורה מכובדת של אומנים בין-לאומיים - ובהם ג'סטין ביבר וניק קייב והבד סידס. לצד זאת, יש לא מעט אומנים שהצליחו לאכזב אותנו, לעיתים יותר מפעם אחת, ובוחרים לדלג על תל אביב מסיבות שונות בסיבוב ההופעות העולמי. אלו הזמרים הגדולים שלא כדאי לבנות עליהם בקרוב.

דה וויקנד

בימים אלה מתכנן דה וויקנד את סיבוב ההופעות שלו מחוץ לגבולות ארצות הברית, ואפילו שקל לעבור בישראל בדרך, כך אמר לאחרונה גיא בסר, בעלי קבוצת בלוסטון-לייב ניישן ישראל, בריאיון ל"ערב טוב עם גיא פינס". למרות המגעים המתקדמים, בסר צינן את ההתלהבות: "הוא לא יגיע כרגע לארץ בגלל סיבות אידאולוגיות ובגלל התמיכה שלו ב-BDS. אנחנו מנסים לפרום את הדברים האלו, אנחנו מדברים עם המנהלים, אנחנו מגיעים אפילו אליו, ואני מקווה שזה ישתנה".

מסיבת הסופרבול ההמונית בצל הקורונה (צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12)
דה וויקנד במופע המחצית של הסופרבול | צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12

"זו העבודה היום-יומית שלנו", הוסיף בסר. "אנחנו במזרח התיכון, תמיד יש כאן מורכבות פוליטית וביטחונית". המהומות האלימות בשכונת שיח' ג'ראח לפני כשנה בין הפלסטינים לכוחות הביטחון הישראליים הן שהובילו את המוזיקאי למתוח ביקורת על המצב במזרח ירושלים ולהעלות בחשבון האינסטגרם שלו קריאות תמיכה בפלסטינים.

 

 

ביונסה

כוכבת אחת לפחות ששמה לא נגוע בחרם התרבותי היא ביונסה. עם זאת, כבר שנים שאנחנו שומעים על כוונות ומגעים - אמיתיים או בדיוניים - שמתקיימים מאחורי הקלעים ונוגעים להופעה של הדיווה בישראל. ב-2016 לרגע חשבנו שזה סוף-סוף קורה, כשדווח על שתי הופעות צפויות של הזמרת בפארק הירקון, אולם לאחר מכן נמסר מההפקה של האומנית כי הוחלט שלא להאריך את סיבוב ההופעות שלה לאזור שבו גם נכללת ישראל.

ביונסה מתוך "Formation" (צילום: מתוך יוטיוב)
ביונסה | צילום: מתוך יוטיוב

שש שנים חלפו מאז (מינוס קורונה וסגרים), וקווין בי עדיין לא הכריזה "ערב טוב תל אביב". נקווה שבהפקה הישראלית עדיין לא איבדו תקווה.

קולדפליי

ישראלים רבים היו שמחים לראות את הלהקה המצליחה בעולם מגיעה לארץ, אם כי גם כאן המצב מסובך מבדרך כלל. "קולדפליי" בהובלת כריס מרטין הביעה לא פעם את תמיכתה בזכותם של הפלסטינים למדינה וקידמה בעבר קליפ לשיר בשם "Freedom for Palestine", שבו מוצגת אנימציה של חיילי צה"ל יורים בפלסטינים ודוחפים אישה שנושאת תינוק.

 

 

גם במקרה של הלהקה הבריטית התנהלו מגעים חוזרים ונשנים סביב קיום הופעה בארץ. בסוף 2016 נחת כריס מרטין בישראל, למה שהוגדר סיור לוקיישנים לבדיקת מיקומים פוטנציאליים למופע. כעבור כמה חודשים הגיעו כל חברי הלהקה לביקור נוסף, שבמסגרתו הודיעה חברת הפקות ישראלית כי "קולדפליי" צפויה להופיע בישראל. הלהקה בחנה לערוך מופע "זכויות אדם" משותף, שיכלול קהל פלסטיני וישראלי כאחד באזור ים המלח. כעבור זמן קצר נציג מטעם הלהקה הכחיש את הדיווחים. המשא ומתן כפי הנראה עלה על שרטון, לנוכח הפערים הכספיים והשאיפות האומנותיות של חברי הלהקה, אשר מורכבים מדי בשלב הזה.

לנה דל ריי

זמרת ששברה לי את הלב באופן אישי היא לנה דל ריי. כבר פעמיים שהיוצרת המלנכולית הייתה אמורה להגיע לישראל, אולם בסופו של דבר ההופעות לא התקיימו.

לנה דל ריי (צילום: רויטרס, חדשות)
דל ריי בהופעה | צילום: רויטרס, חדשות

בפעם האחת, התבטלה הופעתה בקיץ 2014 בעקבות מבצע "צוק איתן", ובפעם השנייה בשל ביקורת בעולם על ההשתתפות הצפויה בפסטיבל מטאור ב-2018. בהתחלה הבהירה דל ריי כי הבחירה להופיע בישראל "אינה הצהרה פוליטית", אך הלחץ הפרו-פלסטיני הכריע והזמרת החליטה לבטל את המופע. היא נימקה את בחירתה: "חשוב לי להופיע בפלסטין ובישראל ולהתייחס לכל המעריצים שלי באופן שוויוני. אני דוחה את ההופעה שלי עד שאוכל לתאם מופע מול שני הקהלים". אנחנו עדיין ממתינים.

לורד

תנועת החרם התרבותי על ישראל עשתה את העבודה שלה גם במקרה אחר בשנת 2017, שבו התבטלה ההופעה המתוכננת של היוצרת הניו-זילנדית הצעירה. מהרגע שנודע כי לורד תגיע לישראל, היא נאלצה להתמודד עם מתקפה חריפה של הודעות המגנות את ההחלטה שלה.

לורד במסע ההופעות Solar Power (צילום: צילום מסך מיוטיוב)
לורד בסיבוב ההופעות לרגל השקת האלבום החדש "Solar Power" | צילום: צילום מסך מיוטיוב

 

 

לבסוף, היא פרסמה הודעה שבה כתבה: "קיבלתי מספר בלתי נתפס של הודעות ומכתבים, והיו לי שיחות רבות עם אנשים בעלי השקפות עולם שונות. אני חושבת שההחלטה הנכונה כרגע היא לבטל את ההופעה. קראתי הרבה ונחשפתי לדעות רבות לפני שהחלטתי לשריין את ההופעה בתל אביב - אבל אני לא יותר מדי מתגאה להודות שקיבלתי החלטה שגויה הפעם. אני מקווה שיום אחד כולנו נרקוד יחד". לאיחול הזה לפחות נצטרף כולנו.