N12
פרסומת

שרת החינוך הודיעה: אביהו מדינה יקבל את פרס ישראל בתחום הזמר העברי

בנימוקיה ציינה ועדת הפרס כי הזמר והמלחין הביא לפריצת דרך משמעותית במוזיקה הישראלית "על יצירתו המשובחת ומאבקו העיקש ורב-השנים" • רה"מ בנט: "גיבור ישראל שיצירותיו הפכו לנכסי צאן ברזל" • חברו שימי תבורי בירך: "הוא נלחם למען המוזיקה המזרחית, הכי מגיע לו בעולם"

אביהו מדינה מתארח בתוכנית פבלו, אוכל וחברים
צילום: מתוך פבלו, אוכל וחברים, ערוץ 24
הקישור הועתק

פרס ישראל בתחום הזמר העברי לשנת תשפ"ב יוענק לזמר ולמלחין אביהו מדינה, כך הודיעה היום (שלישי) שרת החינוך יפעת שאשא ביטון. בנימוקיה ציינה הוועדה כי "מדינה הביא לפריצת דרך משמעותית במוזיקה הישראלית על יצירתו המשובחת והאיכותית ומאבקו העיקש ורב-השנים".

ראש הממשלה נפתלי בנט בירך את מדינה על בחירתו כחתן פרס ישראל: "גיבור ישראל שיצירותיו הפכו לנכסי צאן ברזל. הוא פילס את הדרך בנחישות ובנועם, והביא את הזמר הים-תיכוני אל מרכז הבמה הישראלית".

שימי תבורי, חברו של מדינה, סיפר בשיחה עם N12: "הוא תרם הרבה מאוד למוזיקה הישראלית ולמדינה לאורך השנים. יש לו מאות של שירים שאנשים שרים בכל אירוע. הוא נלחם למען המוזיקה. בזמנו בשנות ה-80 וה-90 לא היו משדרים זמרים מזרחים הרבה כל-כך, זו הייתה תקופה כזו".

"הוא נפגש עם אנשי חינוך, חברי כנסת, ומתרוצץ יום ולילה על מנת שינגנו את שיריהם של הזמרים המזרחיים", המשיך תבורי. "זו הייתה מלחמה. יש לי תמונות איתו ועם חיים משה ושמעון פרס ביחד מהתקופה ההיא. אני אוהב את כל השירים שהוא כתב לי: 'כינור דוד', 'שיר של שבת', 'אל תשליכני' ועוד ועוד. חבר טוב מאוד. הכי מגיע לו בעולם".

ועדת הפרס, בהובלת יהורם גאון ובהשתתפותם של החברים יוריק בן דוד, חמוטל בן זאב-עפרון ויאיר ניצני, הוסיפה כי "אביהו האמין שחופש הביטוי, חופש היצירה וחופש העיסוק הן מסוג הזכויות והחירויות שחובה להילחם עליהן על מנת לבסס תחושת שייכות ושותפות לכל זרם תרבותי בחברה הישראלית הדמוקרטית המתהווה. את מרבית זמנו הקדיש אביהו למען פיתוחו וביסוסו של סגנון המוסיקה הישראלית הנובע מתוך שורשים יהודיים מסורתיים ותרבותיים".

פרסומת
אביהו מדינה מבצע את "הפרח בגני"
מדינה בהופעה | צילום: שי גרנות, mako

שר התרבות והספורט חילי טרופר מסר כי "זכייתו של מדינה מרגשת ומשמחת. אביהו הוא זמר ופזמונאי חשוב ומוערך ששיריו וקולו הייחודי הפכו לחלק משמעותי בתרבות המוזיקה הישראלית. הוא התבלט בבחירה שלו לחבר בין מוזיקה ישראלית עכשווית לבין המסורת היהודית והשורשים התרבותיים שלו".

גם מנכ"ל אקו"ם אסף נחום הצטרף לברכות: "מברכים וגאים ביוצר אביהו מדינה, שכיהן כיו"ר אקו"ם בשנים 2006–2011. מודים ומוקירים לו על יותר מ-40 שנות יצירה מפוארת של נכסי צאן ברזל בזמר הישראלי. אין ראוי ממנו".