ארגון העיתונאים הגיש הבוקר (שלישי) לראשונה תביעה נגד משטרת ישראל על אלימות כלפי העיתונאים. התביעה, על סך 70 אלף ש"ח, הוגשה לבית משפט השלום בבאר שבע, על אלימות ומעצר שווא לטענתם, של העיתונאי יאסר עוקבי בתחילת חודש ינואר האחרון - במהלך סיקור העימותים על רקע נטיעות קק"ל בדרום. 

בכתב התביעה נכתב: "המשטרה התרשלה בתפקידה וחרגה בפעולותיה ממתחם הסבירות עת עצרה עיתונאי המבצע את עבודתו העיתונאית, תוך השפלתו בזירת האירוע לעיני כל ובזמן שהוא מסקר את האירוע בשידור חי. בתחנת המשטרה נהגו בתובע כאילו מדובר באחרון העבריינים על ידי הכנסתו לתא מעצר וביצוע שני חיפושים גופניים שלא לצורך".

"מדובר במקרה תקדימי, שכן עד למקרה דנן לא היה מקרה במדינת ישראל בו עיכבו ועצרו עיתונאי ישראלי, הכניסו אותו לתא מעצר תוך ביצוע חיפושים בלתי חוקיים, וזאת מחמת ביצוע עבודתו העיתונאית בלבד". עוד הוסיפו עורכי הדין גלעד זבידה ואמיר בשה בכתב התביעה: "למרבה הצער, מדובר בתופעה רחבה של אלימות לרבות אלימות משטרתית כלפי עיתונאים בעת ביצוע עבודתם, ואולם עד כה אף מקרה לא הגיע לשפל כמו המקרה המונח בפני בית המשפט".

בשיחה עם N12 אמר עוקבי, ששימש בעבר ככתב במעריב וכיום עובד עם עיתון "כל אלערב" ורדיו "נאס" - גופי שידור ישראלים שמשדרים בשפה הערבית: "לא יעלה על הדעת שעיתונאי שממלא את תפקידו, מגיע לזירה, מסקר ומשקף את המציאות עבור הציבור הרחב והמשטרה לא רק שמפריעה לו במילוי התפקיד, אלא גם מחרימה את כלי העבודה היחיד של כל עיתונאי היום - הטלפון הסלולרי". 

העיתונאי יאסר עוקבי
העיתונאי יאסר עוקבי

"המשטרה עצרה אותי במשך 5 שעות, ללא מים וללא אוכל, ובמקביל טוענת שהיא שומרת על חופש העיתונות וחופש התנועה של עיתונאים". עוד הוסיף: "הם דחפו אותי לתוך ניידת משטרה, לקחו אותי לתחנת המשטרה, ערכו חיפוש על גופי פעמיים. יש גבול למה שמותר לעשות במשטר דמוקרטי לאנשי תקשורת".

ממשטרת ישראל טרם נמסרה: "משטרת ישראל פעלה באזור לאכיפת הפרות סדר המוניות והתפרעויות אלימות שהתרחשו על רקע עבודות קק"ל במקום. כתב התביעה טרם התקבל במשטרה. לכשיתקבל נשיב לו בבית המשפט כמקובל".