נדמה שאי אפשר למצוא שכונה שלא מתבצעת בה בנייה בתל אביב של ימינו. תמ"א, בניינים שנהרסים ועבודות הרכבת הקלה הפכו את העיר לאתר בנייה אחד גדול. ויש מי שמנסה לנצל את המומנטום לעשייה אומנותית. שני בניינים שמיועדים להריסה ברחוב פנקס 11 ו-13, הפכו ל-10 ימים בלבד למוזיאון פופ-אפ בתוך הבתים שעד לא מזמן התגוררו בהם משפחות. 

חדרי הסלון, האמבטיה, השירותים והמטבחים הפכו לחדרי תצוגה עבור 150 אומנים שבנו ויצרו עבודות ייחודיות למוזיאון תוך שבוע בלבד. שני נושאים נבחרו על ידי האוצרת יערה זקס שחברה לחברת הנדל"ן "אנשי העיר" - הקורונה וההשפעות שלה על חיינו, והעתיד - כיצד אנחנו צופים שהעתיד שאחרי המגפה ייראה. 

מוזיאון הפופ-אפ, פנקס 11. עבודתו של דניאל בן דוד (צילום: יח"צ)
מוזיאון הפופ-אפ, פנקס 11. עבודתו של דניאל בן דוד | צילום: יח"צ
מה הלוז – 2.2 - תערוכות - מוזיאון פופ-אפ תל אביב (צילום: יחצ)
מוזיאון הפופ אפ - עבודתו של אורן אלמגור | צילום: יחצ

תור של שעתיים ויותר משתרך מחוץ לשני הבניינים שהפכו למוקד עלייה לרגל מכל קצוות הארץ - גם בשעות הבוקר וגם בשעות הערב - לכל אורך שעות הפעילות. "הממוצע עומד על שעתיים, לצערנו וגם לשמחתנו", מספרת האוצרת זקס. "עם ישראל מחליט לצאת אחרי שנתיים ולהתרענן עם אומנות. זה לא מובן מאליו המראות האלה וזה משמח מאוד". 

מוזיאון הפופ-אפ, אנה קוגן (צילום: הפלטפורמה לאמנות,  יח"צ)
מוזיאון הפופ-אפ. אנה קוגן | צילום: הפלטפורמה לאמנות, יח"צ

"אני מחכה כבר יותר משעתיים. אבל זה לחלוטין שווה את זה... עמדנו פה גם בגשם, הגענו מהדרום אז ככה שהאופציה לוותר באמצע לא באמת קיימת", סיפרה רחל, אחת הממתינות. מצאנו גם את אחד האומנים בתור, מידן שלום, שסיפר שזה הביקור השלישי שלו וגם הפעם הוא ממתין כמו כולם. "לקחתי חדר מקלחת ויצרתי כיוון זרימה הפוך לכל מה שקרה לנו בסגרים, שלא יכולנו לפרוק את הדברים הכי בסיסיים שלנו". 

מוזיאון הפופ יישאר פתוח לציבור עד 11 בפברואר, ב-15:30. פנקס 11-13, תל אביב. כניסה חופשית, בכפוף להנחיות הקורונה