פסטיבל לונאר יפתח את העונה עבור חברת בלוסטון-לייב ניישן, שאחראית על להביא לארץ כמה מההופעות הגדולות מחו"ל לארץ; 18 די.ג'ייז שינגנו ב-3 במות בפארק הירקון, יהוו סיפתח לסדרת אירועים בין לאומיים שכוללת את ההופעות של מארון 5, ג'סטין ביבר, קאונטינג קרואוז ודיפ פרפל. גיא בסר, מהבעלים, מספר ל-N12 איך הכל קשור להסכמי אברהם - ואיך זה הולך לשנות את עתיד פני הבידור בארץ.

"מה שקורה כאן מאז הסכמי אברהם, זה שיתוף פעולה אזורי", מספר גיא בסר. "הכניסה למזרח התיכון השפיעה מאוד על הגעה של אומנים ופסטיבלים. התחושה היא שההסכמים יצרו את האפשרות להגיע להידברות יחד כאזור וליצור פה עידן חדש של בידור, וזה התחיל בהבאה של הלהקה מארון 5 לארץ. בזכות ההסכמים והעובדה שאנחנו משתייכים לתאגיד הבידור והמוזיקה הגדול בעולם, לייב ניישן, נוצרה האפשרות לעשות דברים גדולים". 

View this post on Instagram

A post shared by lollapalooza (@lollapalooza)

כתוצאה של שיתופי הפעולה, החלומות הופכים גדולים יותר - להביא לישראל את האומנים הכי חמים. החברה נמצאת בימים אלה במגעים ראשוניים להבאת שניים מהפסטיבלים הגדולים בעולם, פסטיבל לולהפאלוזה שמתעתד להגיע לארץ ב-2023, ופסטיבל ענק נוסף ב-2024. "את יכולה להבין שמדובר על להביא אומנים מהשורה הראשונה כשאנחנו נוקבים בשמות האלה. זה מאפשר שינוי מרענן". 

ב-2013 היה אמור להתקיים בפארק הירקון בתל אביב הפסטיבל, שנחשב לאחד מהגדולים, הוותיקים והאיקוניים. הפסטיבל נוסד ב-1991 ובשיקגו, ולהוציא כמה שנות הפסקה ואת שנות הקורונה, לולהפלוזה אירח כ-400 אלף איש מדי שנה - ומתקיים גם ביעדים נוספים מחוץ לארצות הברית. 

"התמודדנו במארון 5 עם כ-40 אלף תגובות נגד ישראל"

בעבר ישראל הצטרפה לסיבוב הופעות אירופאי של אומנים כאלה ואחרים, אך כעת נוצרה סיטואציה חדשה - סיבוב מזרח-תיכוני. "זה מקל גם מהבחינה הפיננסית וגם מהבחינה הלוגיסטית. זה לא שישראל נלחמת על אומן לבדה, מה שמביא לירידה במחירים של הכרטיסים. זה גם מאוד מועיל שסעודיה נמצאת בסוד העניינים, להקות לא ממהרות להגיד לה לא, הם יודעים לשלם טוב". 

אתם עובדים יחד ירדן, האמיריות, מצרים, אבל אני מניחה שזה לא אומר שהקולות האנטי ישראליים פסקו. 
"עולמות ה-BDS מה שנקרא - היו, נמצאים ותמיד יהיו. אנחנו משקיעים הרבה מאוד מאמצים בעניין הזה ומן הסתם שגם עכשיו זה נמשך. לפני הקורונה היינו נוסעים לכל מקום אפשרי כדי לדבר למען ישראל. ככותרת, אנחנו מאמינים שמוזיקה היא גשר שאמור לחבר בין אנשים ולא לתפוס צד פוליטי. 

"כל אומן שמציע אידאולוגיה פוליטית שונה - אנחנו מציעים לו לבוא ולהגיד את זה על הבמה, ככה ישמעו אותו הרבה יותר מאשר סתם לצעוק ברשת. התמודדנו במארון 5 עם קרוב ל-40 אלף תגובות נגד ישראל בדף שלהם . אנחנו מפעילים את כל הכלים הכבדים שלנו כדי לאזן את הדברים וזו מלחמה… אבל אין ספק שיצאנו לדרך חדשה".