מחסן הציוד והתלבושות של תיאטרון הנפש ותיאטרון שורש נשרף במהלך סוף השבוע. במחסן היו תלבושות של עשרות הצגות, כולל בובות, אביזרים, מחשבים, ציוד תאורה, כלי נגינה ועוד. עדי בילסקי, שחקנית בתיאטרון שורש, שגם הציוד של ההצגה שלה נשרף במחסן, סיפרה על הכאב: "זה הלם. זה לא הציוד, זה פרנסה של עשרות אנשים ואני לא יודעת איך משחזרים דבר כזה. גם ככה הענף הזה ספג מכה קשה בקורונה, רק עכשיו התחלנו להרים ראש, אולי המכה הזאת תשתק אותנו לתמיד". ההצגה של עדי, "סיפור אהבה ארץ ישראלי", עלתה יותר מ-750 פעמים בכל רחבי העולם, ולמענה היא אספה במיוחד פריטים היסטוריים, כמו חולצה רקומה ומזווה מקורית, שניהם נשרפו גם כן.

 גם אדר בן דוד, מנכ"לית תיאטרון שורש מספרת על רגעי המשבר: "6 בבוקר מצלצלים אלינו ומעדכנים אותנו מה קרה. הייתי עצובה עד 9, ואז החלטתי שנגמר האירוע ואנחנו נגייס כספים. אנחנו אופטימיים". בשבוע הקרוב יש להם פסטיבל הצגות לנשים חרדיות, ולמרות מה שאירע היא החליטה שההצגה חייבת להימשך ולמרות השריפה והציוד החסר הם יופיעו כרגיל. תיאטראות אחרים נרתמו לעזור ולהשאיל ציוד.

הנזק מוערך בכמיליון ש"ח ומנהלי התיאטראות משערים שמדובר בהצתה מכוונת, בפרוטקשן. עדי מנסה להסביר את הטענה: "מנהלי התיאטראות הם לא בעלי המחסן, הם השכירו אותו. אף אחד לא גר או עובד שם, אף אחד לא יזרוק שם סיגריה בטעות", ואדר מוסיפה שהמחסן כבר נשרף בעבר בהצתה מכוונת. כבאות מחוז ראשון לציון שפעלו באירוע לא אישרו את הטענה ומטעמם נמסר: "חוקר דליקות פתח בחקירה במקום לבירור נסיבות השרפה", ומהמשטרה נמסר כי החקירה בעיצומה.

 בפוסט שהעלתה לפייסבוק ביאטריס הל, אחת ממנהלות תיאטרון הנפש, היא ניסתה להעביר את כאב האובדן וכתבה: "ההפסד הכלכלי העצום לא משתווה לכאב הגדול. איך נשחזר? האם נשחזר? ואם לא, מה, נוותר? איך נוותר? על מה? איזו הצגה?". לתיאטרון לא היה ביטוח על תכולת המחסן וכדי לגייס כסף הם מתכננים ערב התרמה.

 

תיאטרון הנפש נוסד במקור בקנדה במטרה לפאר את התרבות היהודית. כיום הם מוכרים כתיאטרון רפרטוארי המעלה כ-350 הצגות בשנה בפני ילדים, בני נוער ומבוגרים, בארץ ובעולם. הם מציגים בחמש שפות: עברית, ערבית, אנגלית, אמהרית ויידיש. תיאטרון שורש החל כמוסד תל אביבי קטן, והיום מעלה שלל הצגות בנושאים רלוונטיים לחברה הישראלית. הצגותיהם זכו בשלל פרסים כמו פרס הבמה לילד ולנוער, הצגת השנה לנוער ועוד.