רחוב יגאל בשן, רחוב ירדנה ארזי – ועכשיו גם כיכר זוהר ארגוב: עיריית רמלה פרסמה היום (רביעי) כי החליטה להנציח את שמו ומורשתו של זוהר ארגוב ז"ל באמצעות כיכר חדשה שתיבנה בעיר.

בשנה שעברה הודיע ראש העירייה מיכאל וידל כי הכיכר בכניסה לשכונת האומנים שבעיר תיקרא על שמו של ארגוב, שנחשב לאחד מאבות הזמר הים-תיכוני. אולם נראה כי לא כולם בטוחים שהצעד הולם וחינוכי, וכמו כמעט בכל עניין – אפשר למצוא ברשת לא מעט דיונים סביב הנושא.

"איזה כבוד! בונים כיכר על שמו של נרקומן ואנס עם רשימה של עבירות פליליות", כתב גולש. גולשת אחרת העירה בציניות: "ממש חינוכי!" – ואחר כתב: "מה זה זוהר ארגוב? דוגמה להתאבדות וסמים? ממש לא מתאים". ארגוב אכן נחשב דמות מעוררת מחלוקת בשל שקיעתו בעולם הסמים, התנהגות אלימה והרשעתו באונס. הזמר נפטר בשנת 1987 בתאו שבבית המעצר בראשון לציון.

"זוהר ארגוב היה אומן ענק, השירים שלו מילאו את תושבי רמלה מילדות", אמרה רותם כהן כחלון, חברת מועצת העיר רמלה בשיחה עם N12. "אך לקרוא לכיכר על שם מי שהורשע וישב בכלא על אונס ולא הביע חרטה על מעשיו הוא בעייתי".

"לפני שנה אושרה בוועדת השמות בעיר - המורכבת כולה מגברים - ההחלטה להנציח את ארגוב", הסבירה חברת המועצה. "אני מחיתי נגד ההחלטה והצעתי לקרוא לכיכר על שם השיר 'הפרח בגני', כדי להנציח את האומנות ולא את האדם. אני מכבדת ומעריכה את המורשת התרבותית שהוא השאיר, אבל מה עם לכבד את כל הנשים והנערות שחוו פגיעה מינית ואונס ורואות איך מנציחים אומן כזה למרות הכול?".

זוהר ארגוב (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של זוהר ארגוב העמוד הרשמי Zohar Argov)
ארגוב ז"ל | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של זוהר ארגוב העמוד הרשמי Zohar Argov

הפעיל החברתי מנשה מרדכי כתב לאחר הפרסום על קיום הטקס: "האם זו המורשת שאנחנו מלמדים את הדורות הבאים? להנציח אנס שמחפיץ נשים?".

ראש העירייה וידל לא נכנע לביקורות בשנה האחרונה וכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "בוחרים ומשפיעים. אני שמח לשתף אתכם בבחירת עיצוב הכיכר החדשה בצומת שושנה דמארי-עוזי חיטמן, על שם זוהר ארגוב ז"ל". וידל הזמין את תושבי העיר לקחת חלק בבחירת העיצוב של הכיכר בסימן אחד השירים המזוהים ביותר עם הזמר, "צל עץ תמר".