ארבעה ימים אל תוך מבצע "שומר החומות", בעכו, עיר מעורבת, הרחובות בערו. אחד מהמקומות שספגו אלימות מצד פורעים אלימים, היה תיאטרון עכו, שנחשב בעבור רבים סמל של דו-קיום בין יהודים לערבים, ומקום שבו שתי התרבויות נפגשות ליצירה משותפת. חלקים רבים מהתיאטרון נשרפו, אחרי שהוצת. 

"יותר משכואב לי על החפצים שנשרפו, כואב לי שהשריפה הזו בכלל קרתה", מספר בריאיון ל-N12 מוני יוסף, ממנהלי התיאטרון. "זו סוג של בגידה. עכשיו אנחנו אוספים את השברים". הנזק שנגרם לתיאטרון נאמד במאות אלפי שקלים. "מה שנשרף זה המשרד, שם שמרנו על כל הציוד היקר, וחלק מהתלבושות והתפאורה. צריך להבין שזה מבנה עתיק, מבנה היסטורי, לא כל אחד יכול לתקן אותו". 

על חלק מהציוד שנפגע יקבלו בתיאטרון פיצוי ממס רכוש. "הבעיה היא בעיקר הציוד היקר והארכיון שלנו - ציוד תאורה, אולפן טלוויזיה חדש שקנינו, ציוד וידאו יקר, הכל היה מאוחסן שם", מונה מוני את הנזק. "תיאטרון עכו זה בית של יהודים וערבים שעובדים ביחד, כבר שנים. זה אחד הסמלים המובהקים של דו קיום. ערבים ויהודים בכל הגילים שמגיעים לכאן מדי שבוע. זה הבית שלהם".  

בתיאטרון, כאמור, עדיין מנסים לחזור לשגרה ומקווים להשיב את החיים לבמה באמצע החודש. הבעיה היא שהקהל היהודי ממאן להגיע. "הקהל היהודי מפחד להגיע לעכו", אומר יוסף. "זה מה שהם אומרים לנו, ואנחנו עובדים מאוד קשה כדי להביא קהל". את האווירה הכללית בעכו האווירה הוא מתאר כשקטה, אך מתוחה. "יש פחד עצום, פחד שקשה לפרק אותו. ויש גם סוג של כעס כלפיי היהודי, שכביכול 'מענישים' את הערבים, בגלל שהם הפסיקו להגיע לעיר העתיקה, למסעדות, וכו'". 

כדי להתאושש מהשריפה והנזק שנגרם, בתיאטרון עכו מגייסים בימים אלה כסף, על מנת לחזור לשגרה כמה שיותר מהר. "המטרה היא להגיע ל-200 אלף ש"ח, אנחנו מציעים בעמוד באתר giveback, למימון המונים, כרטיסים להצגות עתידיות, סיור והצגות פרטיות".