חוזרים לאולמות: ב-1 ביולי יפתח פסטיבל דוקאביב ה-23 בסינמטק תל אביב. לאחר שבשנה שעברה הפסטיבל התרחש בעיצומה של מגפת הקורונה, השנה הוחלט בהנהלת הפסטיבל לייצר מודל משולב של הקרנות באולמות הסינמטק, בנקודות נבחרות ברחבי העיר תל אביב-יפו וכן בהקרנות אונליין. הפסטיבל יכלול 116 סרטים תיעודיים מהארץ ומהעולם, 31 מתוכם בבכורה עולמית. הסרט שיפתח את הפסטיבל הוא "המלכה שושנה", סרטם של קובי פרג' ומוריס בן מיור על חייה של שושנה דמארי.

מלבד סינמטק תל אביב, תכנית הפסטיבל תתקיים גם ברחבי העיר: במוזיאון תל אביב, בחוף הילטון, בבית רומנו ובאודיטוריום אניס ביפו יוקרנו סרטי הפסטיבל, יתקיימו מפגשי יוצרים מהארץ ומחו"ל ויתרחשו אירועי תעשייה. במקביל חלק מאירועים אלו ייערכו באופן מקוון מאתר הפסטיבל, בדומה למתכונת בשנה שעברה. השנה בחרו בהנהלת הפסטיבל לערוך מחווה לבמאי האיטלקי ג'יאנפרנקו רוסי ("אש על המים"). בין האורחים והיוצרים שיגיעו להתארח יהיו המפיקה זוכת האמי והמועמדת לאוסקר ג'ולי גולדמן ("החיים, סרט מצויר") שתתארח לסדנת אמן על הפקה יוצרת, והבמאי הכורדי הוגיר הירורי ("שולה המוקשים") שיקיים סדנת אמן על צילום באזורי סיכון.

בין הסרטים הבולטים שיוקרנו בפסטיבל: "האורטוריה", בו מרטין סקורסזה מתחקה אחר האירוע שעיצב את הנוף התרבותי הניו יורקי; "גורבצ'וב. גן עדן", פרויקט תיעודי בו הבמאי נפגש לשיחות אישיות עם שליט ברה"מ לשעבר מיכאיל גורבצ'וב; "עלייה", סרטה של ג'סיקה קינגדון שיוקרן בבכורה בינלאומית בישראל לאחר שיגיע מפסטיבל טרייבקה; "חשבון סופי" בו אחרוני הנאצים מספרים על המלחמה ו"שמיים מעל חברון", שמלווה את שנות התבגרותם של שלושה ילדים פלסטינים. מלבדם, יוקרנו בפסטיבל גם סרטים מוזיקליים רבים: סרט הפתיחה על חייה של שושנה דמארי; סרט שיתמקד ביוצר שלמה בר; "טינה" על הכוכבת טינה טרנר; "מתחת להר הגעש" שיספר את סיפור האי של ג'ורג' מרטין וסרט נוסף בשם "אנחנו האלף" שילווה אלף נגנים איטלקים שמנסים לשכנע את ה"פו פייטרס" להופיע בעיירה שלהם. 

סרטים נוספים ששווה לשים אליהם לב הם "נשיא", שיחשוף את השחיתות במערכת הבחירות לנשיאות בזימבבואה; "ילדים אבודים" בו שלושה צעירים מפינלנד יוצאים לטיול מסוכן בתאילנד וקמבודיה; "גונדה" שמלווה חזירה וגוריה כשהם מגלים את העולם ו"סיטי הול" שמתבונן בקרביה של עיריית בוסטון.