את שיחת הריאיון עם נבו אבוטבול היה קשה לקבוע. הלו"ז של המנטליסט בן ה-16 היה מלא בתקופה האחרונה במבחני בגרות שאת הלמידה אליהם הצליח להשחיל בין הופעות שהוא מקיים בכל רחבי הארץ. מאז שהיה ילד, צעיר יותר ממה שהוא היום, היה לאבוטבול ברור שזה התחום שהוא עומד לעסוק בו.

"מאז שאני זוכר את עצמי, כילד, הייתי עושה כל מיני משחקים כאלה עם מי שהיה בסביבה שלי, בעיקר המשפחה בהתחלה", מספר נבו בביטחון מעורר השתאות. "לאט, לאט התחלתי לקלוט את הדפוסים שמאפיינים אנשים; מתי אנשים עושים פעולה מסוימת, או עובדים לפי איזושהי תבנית. בעד שפתרתי אצלי את השיטה של איך להבין את זה, עם עוד כל מיני בדיחות שהוספתי. משם הכל הגיע, והתחלתי לקחת שיעורים של שפת גוף, עבודה על טכניקה. המשכתי ללמוד ואני ממשיך גם היום".

אתה מתאר כאן ממש יכולת כילד להפעיל מניפולציות מתוחכמות על מבוגרים.  
"זה לא בדיוק ככה. כשאני אומר דפוס, אני מתכוון לזה שרוב האנשים, לצורך העניין במשחק קובייה, יחליטו ללכת על צעד ספציפי, אחר כך לבדוק אותי, ואחר כך לחזור לצעד המקורי. סתם, דוגמה. התפקיד שלי זה לדעת האם הבן אדם יעבוד ככה, ואם לא, איך הוא כן יבחר לעבוד. יש לי הרבה קלפים בשרוול, ואני יודע איזה אחד להוציא לפי הבן אדם".

איך עברה עליך שנת הקורונה? גם כתלמיד בישראל, וגם כמי שסיבוב הופעות שלו נקטע.
"הלמידה מהבית בשנה האחרונה הייתה מאתגרת, אבל האמת שלקריירה שלי זה עשה טוב. המצב הזה איפשר לי להתמודד עם כל הלו"ז המטורף שיש לי. זה התחיל בתור משבר, ואז אמרתי אוקיי – אני הכי צעיר, המנטליסט הכי צעיר בישראל ובעולם - אני אעשה משהו שמתאים לנוער.

"התחלתי עם הופעות לייבים באינסטגרם, והופעות זום קטנות שארגנו ונהיה לזה ביקוש. לאט, לאט, עשיתי מופעים לחברות הכי גדולות במשק שהתעניינו במופע זום. זה היה לבנות מופע מאפס. בסופו של דבר מצאתי את השיטה להצליח להעביר את זה גם דרך האינטרנט, אפילו בניתי אולפן בבית. לאחרונה יצא לנו, לי ולסוכנות שלי שרית ולורנס , לפגוש איזושהי מפיקה במגזר הערבי, אין להם מנטליסטים, התחום הזה לא מפותח שם. סגרנו שם סיבוב הופעות שלם, אבל בגלל מבצע 'שומר החומות' הוא נדחה. אני מניח שזה עוד יקרה. כן יצא לי להופיע בעילבון, ומאוד מאוד התלהבו".

איך התמקצעת? איך אתה לומד? 
"בערך 50% למדתי לבד. כל השאר זה מספרים שההורים קנו ל ושיעורים פרטיים שלקחתי. בין היתר למדתי שלטעות חלק גדול מהתחום הזה, וזו חובה שתהיה לך יכולת אלתור גבוהה, מסוגלות לחשוב מחוץ לקופסה. אני די טוב בדבר הזה. זה קורה לפעמים שלא הולך, קורה שלא פוגעים בול. אני אדע לבוא בצורה אחרת, בלי שהבן אדם ירגיש".

איך אנשים מגיבים לגיל שלך? 
"זה מאבק שאני מתמודד איתו מהרגע שהתחלתי, כבר בערך מגיל 10, 11. הקולגות לא קיבלו אותי בהתחלה, מההכי גדול ונחשב עד הכי קטנים, לא חשוב שמות. בין אם זה במבחנים של העבודה, בפגישות שלנו. זה אומר לא להתייחס או לנסות להוריד. תמיד יש את אלה שינסו להוריד למטה. היום אני משתדל ללמוד מכל אחד שאני פוגש".

אורי גלר מאוד תומך בך.

"הוא איתי מגיל 11, הוא הכריז שאני אהיה היורש שלו. אנחנו הולכים יחד לכל כנס. היינו יחד בכנס המנטליסטים הגדול בעולם בבריטניה. מול 5,000 איש הוא אמר שלדעתו אני אהיה זה שיוביל את הסצנה. זה היה מאוד מרגש מבחינתי. הוא הכי גדול כיום, ואני הדור הבא". 

מה הצעד הבא?
"לצעוק את החלום הזה ולקדם אותו בכל דרך אפשרית".