האקדמיה האמריקנית לטלוויזיה הודיעה היום (שלישי) כי לא תבקש ממועמדים לפרס או זוכים בו לבחור את מגדרם. על פי ההודעה - הקטגוריות "השחקן הטוב ביותר" או "השחקנית הטובה ביותר" יישארו אך הזוכים והזוכות בקטגוריה יוכלו להיקרא "performer" (אומן) - מילה באנגלית שאין לה ייחוס מגדרי. בהמשך ההודעה נכתב כי "אין ומעולם לא היו דרישות מגדר להגשה לקטגוריית שחקנים או שחקניות" - משפט מוזר בהתחשב בעובדה כי ישנם קריטריונים להגשה. ההחלטה הזו תהיה רלוונטית כבר לעונת הפרסים הקרובה ונוכל לראות את ההשפעות שלה על טקס האמי 2021.

ההצהרה הזו באה לאחר קריאות מצד ארגונים ואומנים שונים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה האמריקנית שטוענים כי אין בחלוקה המגדרית "המסורתית" עניין וכי צריך לבטל אותה. נכון לרגע זה אמי הוא הטקס המשמעותי ביותר שהגיב לקריאות. הקדימו אותו פסטיבל הסרטים בברלין שהודיע בשנה שעברה שקטגוריית המשחק שלו תהיה חסרת מגדר ותינתן לשחקן\ית הטובים ביותר. הראשונים למחות נגד הקטגוריות המגדריות היו השחקן\ית אסיה קייט דילון. השחקנית הא-בינארית הראשונה ששיחקה בסדרה "מיליארדים" דמות א-בינארית. בשנת 2017 היא ביקשה מהאקדמיה לטלוויזיה להבהיר את אבחנותיה המגדריות. אז, נאלצה דילון, לבחור קטגוריה ובחרה ב"שחקן משנה". 

שירה האס, "המורדת" (צילום: Anika Molnar/Netflix)
שירה האס, מתוך "המורדת" | צילום: Anika Molnar/Netflix

טקס פרסי האמי הוא הפרס החשוב ביותר בתעשיית הטלוויזיה האמריקאית והוא שווה ערך לפרס האוסקר בקולנוע, פרס הטוני לתיאטרון, ופרס הגראמי למוזיקה. הפרסים מוענקים על ידי האקדמיה האמריקאית לטלוויזיה. בשנה שעברה שירה האס הישראלית הייתה מועמדת לפרס על תפקידה הראשי בסדרה "המורדת".