פריחה קולינארית מחודשת באה עם הקורונה: בחודשים האחרונים יש תחושה של אופטימיות זהירה בקרב בעלי עסקי האוכל בישראל. חלק לא מבוטל של אנשים מתחום המסעדנות והתיירות שנאלצו לסגור את עסקיהם בגלל משבר הקורונה פתחו מעדניות חדשות - והישראלים נוהרים אליהן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחד מאותם בעלי עסקים הוא דור כהן בן ה-29, שהקים לפני כ-8 שנים את "המזווה", עסק של מוצרי אוכל מובחרים בפרדס חנה. בשל הקורונה הוא נאלץ לסגור את העסק המצליח והתמודד עם קשיים רבים. "הייתי בחרדה קיומית, אמרתי שזה הסוף. אמרתי לאשתי שאנחנו צריכים למכור את הבית - אנחנו הולכים לגור ברחוב".  

לאחר שיחה עם סבתו, בחר כהן באופטימיות. הוא הקים אתר מכירות מקוון וההזמנות מהמעדנייה לא הפסיקו לזרום. "זה לא מובן מאליו בשיא הקורונה לפתוח עסק, כולם אמרו שאני משוגע", אמר כהן לאחר שהשיחה עם סבתו גרמה לו לפתוח את המעדנייה המקוונת הראשונה שלו. "אנשים בסך הכל רוצים לפנק את עצמם, הם לא יודעים מה יהיה מחר". 

גם מדריכת הטיולים בשוק מחנה יהודה, חן קורן, נאלצה לשנות את עיסוקה העיקרי בעקבות משבר הקורונה. בחודש מרץ האחרון התבטלו כל סיורי האוכל שתוכננו חודשים קדימה, וגם היום - היומן שלה כמעט וריק לחלוטין. למרות זאת היא ממשיכה ומסתובבת בשוק, אוספת מוצרים מכל מיני בעלי דוכנים – כשלבסוף הכול נלקח לחנות שלה.

"זה מקום שאנשים יכולים להיכנס ולפגוש אותי, לשבת איתי ולטעום איתי, עם כל הכבוד לאונליין שהעולם הולך רק לשם", סיפרה קורן. "הרבה אנשים מובטלים, הרבה אנשים פחות עובדים או שיש פחות כסף להוצאות של פינוקים אבל מהצד השני הרבה אנשים צריכים את האור הזה, השמחה הזאת, הדלק בלב ובעיניים לפנק עצמם".

בזמן שההנחיות עדיין לא מאפשרות לאכול במסעדות, אפילו השפים המוכרים החליטו להמציא את עצמם מחדש ולפתוח מעדניות בתקופה הזו. אחד מהם הוא השף אבי ביטון, בעל רשת המעדניות "סוליקה", שמצליח להינות מאהבתו לבישול באופן מעט שונה מזה שהתרגל אליו במסעדתו הקודמת "קפה פופולר", שנסגרה.

"אנשים גילו בעצמם את היכולת ליהנות מהדברים הקטנים", סיפר ביטון שמתגעגע לחיי המסעדנות בימים שלפני הקורונה. "מעדניה לא יכולה להיות תחליף למסעדה, מהסיבה שבמסעדה יש חווית בילוי כלשהי שלא ניתן לחוות בבית. זה זמני, המסעדות יחזרו ואני אופטימי".