אמש (רביעי) הצליח אייל רבינוביץ' להפתיע את השופטים של מאסטר שף עם מנת הקרם ברולה קורנפלקס שתפסה אותם לא מוכנים. רבינוביץ', הייטקיסט צעיר שהצליח להבטיח את מקומו בשלב הבא של התוכנית, החליט שלא ללכת על בטוח והגיש למיכל אנסקי, חיים כהן, ישראל אהרוני ואייל שני את הקינוח המוכר – אבל בווריאציה קצת אחרת.

את המנה הקדיש אייל לאשתו הדר, שלדבריו מכורה לקורנפלקס. הביקורות על הקינוח היו חלוקות, ולשופטים היה קשה לבלוע, תרתי משמע, את ההחלטה שלו לשלב במנה סוכריות קופצות. "באת עם גימיק, ואני לא מרגישה שזה מתרומם מעל המקומות האלה. אני לא יכולה על סמך המנות הזאת לדעת אם אתה יודע לבשל", אמרה לו מיכל אנסקי.

כפי שציין אייל בתוכנית, המקור לשילוב של קורנפלקס בקינוחים הוא ככל הנראה הקונדיטורית כריסטינה טוסי, בעלת הרשת milk bar הפועלת בארצות הברית. טוסי יצרה באמצעות מיצוי של קורנפלקס בחלב טעם חדש - Cereal milk שמו, שהצליח להתחבב על האמריקאים. אבל האם זה מספיק כדי להגיע ללבו (ולפיו) של הקהל הישראלי?

View this post on Instagram

A post shared by Lior Mashiach • Pastry Chef (@lioroooosh)

"כמו בהרבה דברים שהיא עושה, כריסטינה אוהבת לחזור לטעמים של הילדות שלה. היא השרתה את החלב בקורנפלקס, יצרה ממנו קינוחים וגם הפכה אותו לאיזשהו מוצר שנמכר בפני עצמו, בסניפים של milk bar בארצות יש בקבוקים של Cereal milk שנמכרים ממש כמו מילקשייק", מסבירה השף-קונדיטורית ליאור משיח.

"זה טרנד שמשגשג כבר עשר שנים, בארצות הברית זה מאוד מוכר ואהוב, אבל ממש לא חדש", היא מסבירה. "כשהייתי השף-קונדיטורית של מסעדת 'פרונטו' לפני כשש שנים הכנו גלידת חיטה על בסיס דומה, ככה שהטעם שנוצר הוא של החטיף 'שלווה'. זו הייתה אחת הגלידות הכי פופולריות במסעדה. כל מי שהייתה לו ילדות, שזה כולם בערך, יכול להתחבר לטעם הזה, כי זה פורט לו על המיתרים הנוסטלגיים. אין ספק שמה שלהיט בעולם מגיע לישראל בדיליי, כמו השילוב של מתוק ומלוח בקינוחים שמרגיש הרבה פעמים כמו טרנד, אבל אנחנו פשוט בהצתה מאוחרת בארץ", אומרת משיח.

בעוד שהביקורות על הקורנפלקס והסוכריות הקופצות בקרב השופטים היו כאמור חלוקות, הקרם עצמו של רבינוביץ' זכה למחמאות, ולדבריו של אהרוני, הוא היה מדויק להפליא. אבל האם באמת ניתן לסטות מהמקור המוכר והאהוב כל כך, וליצור קרם ברולה בטעמים אחרים? לטענתה של משיח, בהחלט. "יש המון דרכים להרוס קרם ברולה, אבל אם אנחנו מדברים על קרם מושלם עם טעם קצת שונה שזורק אותנו לילדות ועושה חיבור מגניב בין הזיכרון של שבת בבוקר למסעדת יוקרה צרפתית, זה שיחוק גדול", היא אומרת. לטענתה, בניגוד למה שנדמה רבינוביץ' דווקא הלך על בטוח, כי השימוש בקרם ברולה לא מהווה סיכון גדול: "חומרי הגלם של קרם ברולה הם חלב, שמנת וביצים, זה שילוב פשוט יחסית עם קורנפלקס וזה הימור נכון לאודישן".

"במסגרת הקרם ברולה הלא קלאסי שיצא לי לאכול, היה קרם ברולה דלעת, זה טעים מאוד. אני בעצמי הכנתי קרם ברולה זעתר ויצא לי להכין גם בטעם פיסטוק", אומרת משיח. "קרם ברולה הוא קינוח מעולה, אם משלבים בו את הטעמים הנכונים, אין סיבה שזה לא יהיה מוצלח. לדעתי, הישראלים מאוד אוהבים את הקינוח הזה. לא בכל מקום יודעים להכין אוותו כמו שצריך, אבל כשעושים את זה כמו שצריך הוא נהדר".

עוד ישראלי שזיהה את הפוטנציאל הגלום בקערת הקורנפלקס המוכרת והטובה, היה עמרי בן נתן שהפך את טעם הילדות לקריירה. באוגוסט האחרון בר נתן פתח את "לולו אנד קו", בר הקורנפלקס הראשון בארץ שמציע מגוון עצום של דגני בוקר וגלידות בטעמי קורנפלקס עד השעות הקטנות של הלילה. "אכלתי משהו כזה בארצות הברית לפני שנה וחצי, ואמרתי 'אלוהים, רק תגיד לי שאין דבר כזה בארץ'", סיפר בראיון למגזין סוף השבוע של mako, "הוויז'ן שלי היה סופר פארם לקורנפלקס. בהתחלה ניסיתי לשתף פעולה עם חברות של דגני בוקר, הרבה אנשים אמרו לי לא, זה לא רלוונטי, לא מעניין. המון אמרו לי 'שלא תעז, אתה תתרסק'". אז האם הטרנד הזה כאן להישאר? ימים יגידו.

 

View this post on Instagram

A post shared by Omri Ben Natan | עמרי בן נתן (@omribennatan)