ברק שמיר הוא כנראה הדוגמן הישראלי המצליח ביותר כיום בעולם. בחמש שנות קריירה בלבד הוא כבר הספיק להופיע בתצוגות והפקות אופנה בכל העולם, מוורסצ'ה – ועד ארמני. בהתחלה סימן ההיכר שלו היה רעמת התלתלים, והיו מי שזיהו אותו בתור החבר של נועה קירל – אבל היום הוא לא זה ולא זה, ועדיין מצליח להיות מוביל בתחומו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אלמלא הקורונה ברק שמיר היה אמור לארוז מזוודות לקראת הרפתקה של חצי שנה בניו יורק. אמנם סט הצילומים בישראל לא דומה לשם, אבל לשמחתו נשארה לו העבודה הקבועה בארץ כפרזנטור של רנואר. "בוא נגיד ככה, הפסדתי מאות אלפי שקלים", סיפר שמיר. "התבטל לי קמפיין לאיב סאן לורן במרוקו, והיה לי קמפיין שהתבטל בניו יורק. ברגע שהשמיים יפתחו ואני אוכל לטוס. אני הולך לטפח את מה שהפסדתי במשך חצי שנה. אני מקווה שזה ייגמר ונוכל קצת להשלים את מה שהפסדנו".

כשהוא לא עטוף בסטייליסטים, מאפרים וצלמים, הוא גר לבד בדירת חדר שכורה בראשון לציון, קרוב להוריו. הוא שותה את הקפה הקר שלו בחושך, כי לא דאג לתקן את המנורה שהתקלקלה – רחוק מאוד מחיי הזוהר שאולי דמיינתם לעצמכם. עם זאת, הוא רק בן 21, עדיין לא השתחרר מהצבא – ורוב החברים בגילו עדיין גרים אצל ההורים.

כך הפך ברק שמיר לקובי בראיינט (צילום: ניר סלקמן)
המחווה שסיבכה את ברק שמיר, ארכיון | צילום: ניר סלקמן

הרבה לפני שחלם על שלטי החוצות ברק חלם להיות כדורסלן. הוא השקיע בזה את כל ילדותו ונועד לגדולות, אבל לאחר שהתגלה הפוטנציאל בתחום הדוגמנות, צצו לא מעט התנגשויות בין העולמות. "זו האהבה הכי גדולה שלי", סיפר ברק. "אני חי את זה. הגעתי לשלב שאני צריך לבחור – והחלטתי שאני הולך על הדוגמנות. ידעתי שמבחינה כלכלית זה משהו שיכול מאוד לעזור לי. בחרתי בכסף על חשבון האהבה".

לפני כחודש האהבה שלו לכדורסל סיבכה אותו לרגע. הוא רצה לצלם מחווה לזכרו של גיבור ילדותו, כוכב ה-NBA קובי בראיינט שנהרג השנה, אבל עורר את זעמם של רבים שנפגעו מהעובדה שברק צבע את עורו בשחור. "זה נטו מהערצה לבן אדם", אמר. "זה פשוט איבד פרופורציה, ברגע שהבנתי שאנשים באמת נפגעים החלטתי למחוק את זה".

עכשיו הוא מנסה לטפח אהבה חדשה, ומנסה את מזלו גם בעולם המשחק עם תפקיד ראשי בסרט סטודנטים ותפקיד מרכזי בסדרת הנוער "הנעלמים". הוא לוקח שיעורים פרטיים ולומד את המקצוע תוך כדי תנועה. "היום אני שמח", סיכם. "עבודה קשה משתלמת. ברגע שאתה עובד – הכול פתוח".