N12
פרסומת

פרשת אתי אלון מגיעה למסך בסדרת דרמה חדשה

המעילה בבנק למסחר בהיקף של רבע מיליארד שקלים נחשבת לתרמית הבנקאית הגדולה ביותר שהיתה כאן • דמותה של אתי אלון שמעלה בכספי הלקוחות והקלות היחסית שבה עשתה זאת ממשיכים לסקרן גם היום • הסיפור הזה מגיע למסך, עם סדרת דוקו-דרמה חדשה, כשלנעליה של אלון תיכנס השחקנית חן אמסלם

לירון זייד
פורסם:
הקישור הועתק

כשפרשת אתי אלון נחשפה, היא נשמעה כמו תסריט הוליוודי. עכשיו, אחרי כמעט 20 שנה באמת מגיעה הסדרה, ומי שמגלמת בה את אתי אלון היא חן אמסלם, ויניב סוויסה הוא אחיה של אלון, עופר מקסימוב.

"אני יודעת בדיוק היא עשתה", מספרת אמסלם, "וככה אני צריכה לשלב את העולם לשלב את העולם הפנימי שלי ולדמיין מה היא הרגישה ובעיקר כשחקנית לא לשפוט אותה, על אף הדבר הנורא שהיא עשתה כי אני צריכה לגלם אותה ולאהוב אותה".

חן אמסלם בתפקיד אתי אלון
חן אמסלם בתפקיד אתי אלון | צילום: יח"צ

בסדרה החדשה "האישה שגנבה 250 מיליון", לא תובא רק הדרמה שהתרחשה אז בבנק למסחר, אלא גם פרטים חדשים על הפרשה. "אנשים יגלו המון פרטים חדשים שלא היה להם מושג שהתרחשו בתוך הדבר הזה", אומר סוויסה. "כולם מכירים את הפרשה, איך שהיא קרתה, איך שהעבירו אותה בחדשות. פה הם יקבלו את הסיפור האישי שלהם החיים שלהם".

חן אמסלם בתפקיד אתי אלון
חן אמסלם בתפקיד אתי אלון | צילום: מתוך "אתי אלון - האישה שגנבה 250 מיליון", קשת 12

שתי הדמויות שזוכרים מאז הם האחים אתי ועופר, אבל למעשה במרכז הדרמה בתוך הבית היה משולש. כשהצלע השלישית היא שלומי בעלה של אתי אלון אותו יגלם השחקן צחי הלוי. "שלומי היה איש משפחה שהבין את המשפחה אליה הוא נכנס", מספרת אמסלם, "הוא הבין שהאבא הוא החזק ושלו המילה האחרונה, וגם האח - ונתן להם כבוד למשפחה הזו".

הסדרה תשודר בקשת 12 בשבוע הבא ביום שני ותחזיר את כולנו לימים ההם שטלטלו מדינה שלמה.