תם עידן: "פנטום האופרה", אחד ממחזות הזמר הוותיקים בעולם, יורד מהבמה לצמיתות. מפיק המחזמר, קמרון מקינטוש, היה זה שבישר על ההחלטה, במסגרתה הגרסה הבריטית של המחזמר כבר לא תחזור מפגרת הקורונה אליה נאלצה לצאת. נכון לשלב זה, לא ידוע האם תתקבל החלטה דומה גם בנוגע להפקה האמריקאית של המחזמר, אשר אמורה לחזור לשגרה ביום שאחרי המגפה.

"אנדרו (לויד ובר, כותב המחזמר, ר.א) ואני מצטערים לסגור לצמיתות את ההפקות שלנו בלונדון ואת סיבוב ההופעות בבריטניה של 'פנטום האופרה'", כתב מקינטוש בטור שפורסם באיבנינג סטנדרט הבריטי, "אבל אנחנו נחושים להחזיר אותו ללונדון בעתיד". לפי מקינטוש, הסיבה להחלטה היא הקושי הכלכלי לשמור על המופע בחיים בצל אי הוודאות שגרמה הקורונה. הממשלה הבריטית, יש לציין, הודיע כי היא תזרים סכום של כ-1.9 מיליארד דולר עבור מופעי התרבות הנמצאים בקשיים, אך מקינטוש כתב כי "העזרה עוד לא התממשה".

מקינטוש, שנאלץ לסגור באופן זמני שמונה ממופעיו בעיר (בהם גם "מרי פופינס") עם פרוץ המגפה, מקווה שבחודש אפריל הקורב כבר יוכל לחשוב על החזרת כמה מהם לבמה. "אם הממשלה לא תוכל לתמוך בזה", כתב, "אנחנו כנראה נצטרך לדחות את הפתיחה עד הקיץ הבא, מה שיוביל לאובדן נוסף הן עבור תעשיית התיאטרון והן עבור הכלכלה בלונדון, לה תרמתי לאורך השנים יותר ממיליארד פאונד במס". 

לויד ובר התייחס גם הוא להחלטה, אך הסתפק בכמה מילים בלבד. "מבחינתי", כתב בטוויטר, "'פנטום' ייפתח מחדש ברגע שיהיה אפשר".  

"פנטום האופרה" עלה לראשונה ב-9 באוקטובר 1986 בתיאטרון הוד מלכותה בווסט אנד שבלונדון, ובמשך 34 שנים נחשב לאחד מלהיטי התיאטרון הגדולים בעולם. הקדנציה של "פנטום האופרה" היא השנייה באורכה בווסט אנד עבור מחזמר (אחרי "עלובי החיים" שעלה שנה קודם לכן וממשיך לרוץ), והשלישית עבור מופע כלשהו (כשבמקום הראשון נמצא המחזה "מלכודת העכברים"). בברודווי, לעומת זאת, המחזמר ממשיך להחזיק במקום הראשון עם ריצה של יותר מ-22 שנה, כשאחריו נמצא במקום השני "שיקגו", שעלה לראשונה בשנת 1996.

ההישגים של "פנטום האופרה" לא נגמרים כאן. עד שנת 2014, אז נעקף על ידי "מלך האריות", מדובר היה במחזמר הרווחי ביותר אי פעם - כשהכנסותיו עד היום מוערכות ביותר מ-6 מיליארד דולר. שנתיים קודם לכן, המחזמר אף ציין מאורע היסטורי נוסף, והפך למחזמר הראשון בהיסטוריה של ברודווי שחוצה את רף 10,000 ההופעות.