בעוד רובנו צרכנו במהלך חודשי הקורונה הרבה יותר תוכן מבדרך כלל, תעשיות הקולנוע והטלוויזיה נאלצו לצאת להפסקה, והפקות רבות נדחו בכמה שבועות וחודשים ולעיתים אף בוטלו. עכשיו, כשהתפרצות הקורונה הולכת ונחלשת בכמה מדינות, גם תעשיית הקולנוע יכולה להרשות לעצמה לחזור לשגרה. במקרה של ניו זילנד, בה מצולם בימים אלה סרט ההמשך ל"אווטאר" של ג'יימס קמרון, צרת הקורונה התחלפה בצרות פוליטיות.

שני סרטי ההמשך ללהיט הענק משנת 2008 התחילו להצטלם בניו זילנד טרם פרוץ הקורונה, והשבוע, כשזו הפכה למדינה הראשונה שמכריזה על חיסול הנגיף (לאחר שהחולה האחרון בגבולותיה החלים), בהפקת הסרט יכלו לנשום לרווחה ולהתחיל לתכנן את החזרה לצילומים. יש רק בעיה אחת: חלק מההצלחה של ניו זילנד בחיסול הנגיף נבע מההחלטה לסגור את הגבולות הבינלאומיים של המדינה, וכדי למנוע התפרצות נוספת, הם נשארים סגורים לעת עתה. כך, כל כניסה כלשהי למדינה לצרכים עסקיים דורשת אישורים מיוחדים ממשרדי הממשלה.

למרות אותן מגבלות, "אווטאר 2" ו"אווטאר 3" צפויים לחזור להצטלם (במקביל) בימים הקרובים, וידוע שישנו סרט נוסף שקיבל אישור רשמי להצטלם במדינה, אם כי שמו טרם נחשף. בעוד מדובר בחדשות טובות גם למקומיים - רבים מעובדי הסט הם מקומיים - חלק מהפוליטיקאים במדינה מתלוננים על כך שניתנת עדיפות לתעשיות גדולות כמו תעשיית הקולנוע בקבלת אישורי כניסה למדינה, בעוד העסקים הקטנים סובלים. כרגע, כ-90% מהבקשות לאישור כניסה למדינה לצורך עסקים נדחות, מה שאומר שעסקים רבים נפגעים מחוסר היכולת לקבל סחורה או עובדים. 

חברי הצוות והקאסט של "אווטאר", בהם גם קמרון, הגיעו לניו זילנד בשבוע שעבר, וכמובן שיידרשו להישאר בבידוד של שבועיים לפני תחילת הצילומים. דיוויד סימור, מנהיג מפלגת ACT הניו זילנדית שנמצאת באופוזיציה, קרא להחלטות האלה "עלבון לעובדים הניו זילנדים" והוסיף: "מה הכללים לגבי מעבר הגבולות? כרגע, נראה שאם אתה חבר של הממשלה, אתה בעסקים. אם לא, אתה לבדך. צריך להיות כלל אחד שתקף לכולם. זה לא מתקבל על הדעת שפוליטיקאים יבחרו על פי רצונם מי יכול להיכנס למדינה ומי לא יכול". 

בין התעשיות המקומיות שסימור טוען כי נפגעות מהאפליה הזאת אפשר למנות חקלאות, דייג וחינוך - כל אלה נואשות לאישורים להכניס עובדים למדינה. סימור לא דורש לבטל את אותם אישורי הפקות הסרטים, אלא מבקש לאשר גם לתעשיות נוספות לקבל עובדים מחוץ לניו זילנד באותם תנאי בידוד, על מנת לשקם את הכלכלה המקומית - ללא שום העדפה מיוחדת לשמות זוהרים יותר.