כשמסתכלים על המהפכות החברתיות שהתחוללו בעשור האחרון, המהפכה החברתית החשובה ביותר היא ללא ספק מהפכת ה-#MeToo. הערב במהדורה המרכזית (20:00 בקשת 12), תשודר כתבתה של מיכל פעילן, כתבת הרווחה של חדשות 12, על אותה מהפכה שאפשרה לכל אישה להשמיע את קולה ולהוביל לחשיפת ההיקף האדיר של תופעת ההטרדות המיניות והפגיעה המינית. מטרידים רבים נחשפו, ואפילו מיטב הכוחות הכלכליים ועורכי הדין לא הצליחו להשתיק מבול של קולות שחשפו את מה שבמשך שנים אנשים חזקים הצליחו להסתיר.

"הייתה מדיניות השתקה", סיפרה פעילן, "נשים בהוליווד וכאן גם בתעשייה אמרו 'מה זה יעזור אם אני אתלונן? יש אנשים עם מעמד וכוח ואם אני אגיד משהו אני אשלם את המחיר'".

"אין אישה שלא עברה הטרדה מינית, גם הנשים הכי חזקות ובטוחות בעצמן", אמרה המנחה פאולה רוזנברג. "אנחנו גם שיחקנו את המשחק וחשבנו שאנחנו צריכות להיות משועשעות מאותן אמירות סקסיסטיות".

פעילן סיפרה גם על השפעת #MeToo על מערכות היחסים. "פגשנו רווקים ורווקות בכל הגילאים כדי לראות איך זה השפיע על עולם הדייטינג. את ממש שומעת גברים מבולבלים, הם לא יודעים איך לפנות עכשיו. מה מותר ומה אסור. מהנשים הופתעתי כי היו נשים צעירות שאומרות 'זה מעמיד אותם בסיטואציה לא נוחה. הכל מחושב, לא טבעיים איתי'".

לצד השינויים החיובים, ישנם גם היבטים מעוררי מחלוקת בכל מה שקשור למהפכת #MeToo. "לאנשים קשה עם זה ששמו את כולם בשורה אחת – גם מי שאנס וגם את מי שהעיר לקולגה בעבודה. לאנשים קשה שהתגובות הציבוריות לדברים האלה זהות ושאנשים משלמים את אותו מחיר", הוסיפה פעילן. "כדי שתהיה כאן מהפכה ושנהיה במקום שאנחנו נמצאים בו היום, הדברים היו חייבים ללכת לקיצון הזה כי המציאות הייתה בקיצון השני. אמרו לנשים דברים לא נעימים שהקטינו אותם עד כדי כך שהם הלכו הביתה ולא רצו לעבוד יומיים".

פאולה סיפרה על ההטרדה שעברה בעצמה בצבא ועל הכתף הקרה שקיבלה כשניסתה להתלונן. "כשהמפקד שלי אמר לי שהחזייה שלי סקסית, באתי למפקד שלו והוא אמר 'חמודה, אם תתלונני יעיפו אותך מהבסיס, לא כדאי לך'".

לסיום, המגישה העבירה מסר לגברים שלא מצליחים להבין מה מותר להגיד ומה לא. "כל משפט שלא היית רוצה שיגידו לבת שלך או לאחותך – אל תגיד למישהי אחרת", אמרה.