N12
פרסומת

עולם קטן: ההומלס שיצא בשאלה והפך לאומן מיניאטורות

יעקב בלומנטל התנתק מהעולם החרדי, העביר תקופה כהומלס בחוף הים בת"א וחסך כסף בשטיפת כלים. היום הוא מייצר עולם משלו, קטן וקסום, ומקווה להגשים חלום - לחדש את הקשר עם ילדיו

יונתן סננס
החדשות12
פורסם:
הקישור הועתק

"אני לא אמן מיניאטורות ואני לא צלם, אני ספרן ויזואלי" – כך מעיד על עצמו יעקב בלומנטל בן ה-38. בלומנטל עוסק כבר שנים ביצירת מיניאטורות וצילומן בתפאורות אנושיות ומפתיעות, אך מסלול החיים שהוביל אותו לעיסוק הזה מפתיע לא פחות. "כל מה שיש לנו בעולם שלנו, אני רוצה שיהיה לי גם בעולם הקטן", סיפר.

בלומנטל הגיע לתל אביב לאחר שיצא בשאלה כשהיה בן 20, שנתיים אחרי שהתגרש מבת זוגו, וכשהוא כבר אב לשני ילדים. "הגעתי לתל אביב וחצי שנה הייתי הומלס, גרתי בים", סיפר בלומנטל. "התחלתי לשטוף כלים במסעדות ועם הכסף הזה הלכתי ללמוד משחק מול מצלמה. אחרי כמה ימים הבינו שאני הומלס, ואמרו לי תישן בסט. ככה במשך כמה שנים עברתי מסט לסט, ממש חייתי בסרט".

יעקב בלומנטל  אומן מיניאטורות
יעקב בלומנטל ביצירה | צילום: החדשות12
יעקב בלומנטל  אומן מיניאטורות
מיצירותיו של בלומנטל | צילום: החדשות12

יום אחד חזר בלומנטל מסטודיו המיניאטורות שלו והתיישב בבית קפה. פתאום עלה בדעתו הרעיון לצלם את הבובה על הכוס: "אפילו לא הייתי עם מצלמה, עשיתי את זה ממש חובבני, והתמונה הזאת עשתה הד. התאהבתי בזה, בזה שהצלחתי להוציא פתאום משהו אחר מקפה".

היום בלומנטל כבר חזר להיות בקשר עם הוריו, אך הוא עדיין מנותק ממשפחתו הגרעינית, ובפרט משני ילדיו. "החלום שלי שהילדים שלי באמת יראו את אבא שלהם ושייהנו מזה גם, איזה אבא חולם יותר מהיכרות עם הילדים שלו", הוא אומר.

פרסומת