אחד המופעים שיעלו במסגרת הפסטיבל היהודי הבין-לאומי לתרבות עכשווית שיתקיים השבוע בבית מזיא בירושלים הצליח לעורר סערה בעיר, וזאת בשל העובדה שחלקים ממנו כוללים הופעה בעירום של המציגים. לאור אופייה הייחודי של העיר ירושלים, התבקשו חברי האנסמבל המציג את "אחרי הפיצוץ" להעלות את המופע בעירום חלקי בלבד – ונתנו לכך את הסכמתם. אלא שכעת גורמים בעירייה מבקשים למנוע את הצגת המופע כליל, ובהם חבר המועצה אריה קינג שכינה את ההצגה "תת-תרבותית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במאית המופע, עתליה זהבי-שגיא, סיפרה לחדשות 12 על השתלשלות האירועים. "תוך כדי העבודה התחלנו לפתח איזשהו פרק שקורה בעירום", הסבירה. "כששיתפתי את הנהלת הפסטיבל אז היא טענה שזה עלול להיות בעייתי, שהפסטיבל פונה גם לקהל דתי ושיש כאן רגישות שצריך לשים לב אליה. הסכמתי שהעירום יהיה חלקי, כלומר אנחנו לא חושפים איברים מוצנעים. הייתה כאן פשרה בשביל לאפשר לאנשים שהם לא בהכרח חילונים להגיע".

מופע עירום שצונזר בירושלים (עיבוד: עופר דבוש)
מופע עירום שצונזר בירושלים | עיבוד: עופר דבוש

ואולם, למרות הפשרה שהושגה גורמים בעיריית ירושלים, שמעניקה מימון לבית מזיא, הביעו התנגדות נחרצת להצגת המופע. "אני חושב שהאירוע התת-תרבותי שמכונה "אחרי הפיצוץ" היה ראוי שלא יעלה על במות של אף תיאטרון במדינת ישראל שהיא מדינת היהודים", אמר חבר המועצה אריה קינג. "כאשר מעלים מופע תת-תרבותי שבינו לבין היהדות אין שום קשר במסגרת פסטיבל היהודי הבינלאומי, אני מתמלא חלחלה ומזועזע מהחוצפה ומהבוטות של יוזמי הפסטיבל".

עוד הוסיף חבר המועצה: "כולי צער שזה קורה במבנה של עיריית ירושלים, מבנה שאנחנו מממנים את הפעילות שנעשית בו. אני קורא להנהלת העיר שאני חבר בה לשים סייגים מעתה ואילך לכל תקציב שיגיע לבית מזיא כי כנראה שהם לא יודעים לכבד את הרגשות של תושבי ירושלים".

מופע עירום שצונזר בירושלים (צילום: איתי סליקטר)
מופע עירום שצונזר בירושלים | צילום: איתי סליקטר

במאית המופע הגיבה לביקורת וטענה: "אין לזה תשובה אחת". לדבריה, "זה לא שאם יציעו עכשיו משהו אני אגיד שאני לא מוכנה. אני יודעת שבתל אביב לאף אחד לא יהיה אכפת שזה בעירום. אני לא יכולה להגיד לך איפה בדיוק הגבול, אין לי עיקרון לעבוד בעירום, אלא שגוף הוא חלק מההבעה שלנו כאמנים, אנחנו לא יכולים למחוק את זה. זה דבר ידוע עשרות שנים וההפרדה הזו יש בה משהו מצחיק בעיני".

"אני חושבת שיש מקום ואם למישהו זה לא מתאים אז הוא לא חייב לקנות כרטיס לפסטיבל", הוסיפה זהבי-שגיא. "גם אני לא קונה דברים שלא מתאימים עם הערכים שלי. אני טבעונית ולא מבקשת לסגור מסעדות בשר. יש מקום לכולם ואנחנו צריכים ללמוד לאהוב אחד את השני - ואהבת לרעך כמוך. יש מקום לכולם וזה מה שיפה בירושלים, יש בה כל כך הרבה ניגודים שמתקיימים. ההצגה הזו היא בכלל לא על עירום, היא עלינו כבני אדם. הייתי מזמינה אותם לבוא, לראות, לחוות - ואז להגיד".