אחרי הביקורת החריפה שנמתחה על ההחלטה לשלם לשרית חדד 80 אלף שקלים על השתתפותה באירוע השקת הקמפיין, ממשיכה הסוגיה לסבך את בנימין נתניהו ואנשיו: יושב-ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט אליקים רובינשטיין, קבע הבוקר כי בהזמנת הזמרת להופיע בכנס בבנייני האומה, "הפרה רשימת הליכוד-ביתנו ביודעין ובכוונת מכוון את הוראות החוק".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רובינשטיין, שהכריע בעתירה בנושא שהגישה תנועת יש עתיד בראשות יאיר לפיד, קבע כי "הופעתה של הזמרת שרית חדד בכנס השקת מסע הבחירות של המשיבות היא הפרה של הוראת סעיף 8 לחוק דרכי תעמולה".

לשון הסעיף, כפי שנקבעה בחוק, קובעת באופן מפורש כי "לא תהא תעמולת בחירות מלווה תכניות בידור, לרבות הופעות אמנים, נגינה, זמרה, הצגת סרטים ונשיאת לפידים".

כעת יועבר הטיפול בסוגיה למבקר המדינה וגם לידי היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין - שייבחן האם היו לפרשה היבטים פליליים. "ככל שהוא יבקש לבחון את הדברים, חזקה עליו שיפנה לנוגעים בדבר לפי שיקולו", כתב רובינשטיין.

"זמרים הופיעו בכל המפלגות"

עורכי הדין מטעם יש עתיד, שהגישו את העתירה בדבר ההופעה לוועדת הבחירות המרכזית, טענו כי עוד טרם הכנס, הבהיר מבקר המדינה, יוסף שפירא, למטה המפלגה כי המהלך אסור לפי חוק - אולם לדבריהם, בחרו בליכוד-ביתנו להתעלם מהדברים.

שר החינוך גדעון סער, העומד בראש מטה הבחירות של הליכוד-ביתנו, אמר בשבוע שעבר בתגובה כי "זמרים הופיעו בעבר בכל המפלגות, ובכלל זה גם בעבודה ובמרצ". נוסף על כך, הוא דחה את הטענות כאילו הוזהרו אנשיו עוד טרם האירוע.

מהליכוד-ביתנו נמסר בתגובה: "רשימת הליכוד-ביתנו מכבדת את החלטת יושב-ראש ועדת הבחירות המרכזית ותפעל לפיה. בהחלטה צוין כי גם מפלגות אחרות משלבות בכנסים הפוליטיים שלהם הופעות של אמנים, כגון מפלגת העבודה, מרצ ובעבר גם קדימה. יושב-ראש ועדת הבחירות הביע את עמדתו שלפיה יש להתאים את חוק הבחירות דרכי תעמולה, שהתקבל בשנת 1959, להשתנות העתים".

עוד צוין, כי "השאלה המרכזית שעליה נסובה ההחלטה הייתה האם כנס הפתיחה של מערכת הבחירות של הליכוד ביתנו בבנייני האומה היה בבחינת "תעמולת בחירות" שבה אסור לשתף אמן או זמר. עמדת הליכוד שלפיה הכנס היה כנס של פעילים התקבלה, אלא שבהחלטה נקבע כי הזמנתם של אמצעי התקשורת לכנס, ששידרו קטעים ממנו לקהל הרחב, היא זו שבעצם מהווה "תעמולת בחירות", שבה אסור לשלב הופעה של אמן או זמר. ראוי להדגיש כי החלטה זו שיש לה השלכות על זכותה של התקשורת לדווח לקהל ולהעביר לו מידע על כנסים פוליטיים במסגרת שידורי החדשות והאקטואליה, במהלך מערכת הבחירות, ניתנה מבלי שנציגי התקשורת היו צד לדיון, כמו כן ההחלטה דחתה את הטענה לפניה הליכוד ישראל ביתנו הפרו את הוראתו של המבקר ".