"צניחה חופשית" - כך ניתן לכנות את הירידה הדרסטית של הליכוד בסקר שמפרסם הערב העיתון "גלובס", בשיתוף עם מכון גיאוקרטוגרפיה. מממצאי הסקר עולה כי בתוך חמישה שבועות משלימה המפלגה, שהסתמנה עד כה בסקרים כמי שתנצח בבחירות, ירידה של 14 מנדטים.

מהסקר, שנערך בקרב מדגם מייצג של 600 בני אדם בעלי זכות הצבעה, עולה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום, היה הליכוד זוכה ב-25 מנדטים. מפלגת קדימה זוכה בסקר ב-21 מנדטים.

ההיחלשות הדרמטית של הליכוד מציגה באור אחר לחלוטין את המפה הפוליטית: לראשונה אחרי תקופה ממושכת, אף מפלגה לא חוצה את רף ה-25 מנדטים.

צפו בסיפורים המעניינים של 8.11 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו. נחלש ב-14% | צילום: רויטרס, חדשות

את המנדטים שאבדו יכולים בליכוד לחפש באיחוד הלאומי (שעולה לשישה מנדטים בסקר) ובישראל ביתנו של אביגדור ליברמן, שממשיכה לשמור גובה עם 17 מנדטים. זו האחרונה נאבקת ראש בראש על המקום השלישי יחד עם מפלגת העבודה, שמתייצבת גם היא על 17 מנדטים.

את העלייה המשמעותית ביותר בסקר רושמת דווקא מרצ - התנועה החדשה, שמחמישה מנדטים מזנקת לתשעה. 

במקביל להתחזקותו של ליברמן, חוזרות גם המפלגות הערביות לתמונה. מפלגת רע"מ-תע"ל זוכה בסקר בשני מנדטים, בדיוק כמו הגמלאים. מנגד, הירוקים עוד לא הצליחו לעבור את אחוז החסימה.

סקר גלובס (צילום: חדשות 2)
סקר "גלובס" וגיאוקרטוגרפיה | צילום: חדשות 2

שבוע לפני: רבע מהציבור עדיין מתלבט

העובדה שמפלגות כאלה ואחרות מתחזקות או נחלשות, עדיין לא מחפה על העובדה ששבוע לפני הבחירות יותר מרבע מהציבור עדיין לא יודע למי להצביע. מנתוני סקר שערך מכון המחקר פאנלס במיוחד עבור חדשות 2 באינטרנט, עולה כי 26% מהציבור עדיין לא החליט למי יצביעו בבחירות הקרובות.

_OBJ

בימים האחרונים אמנם חלה ירידה קלה בשיעור ה"קולות הצפים", אך לא מדובר בשינוי מגמה משמעותי לעומת חודש ינואר, אז השיבו כ-28% מהנשאלים כי עדיין לא גיבשו החלטה לאיזו מפלגה להצביע.

בקרב 502 משיבים בסקר, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל, מסתמן אחוז גבוה של שיעור הצבעה. 66% מהמשיבים בטוחים שיילכו להצביע ועוד 21% חושבים שייצאו לשלשל את הפתק בקלפי בעשרה בפברואר. כ-2% בלבד חושבים שלא יצביעו, אחוז זהה בטוחים שלא יצביעו ועוד 5% טרם החליטו האם יממשו את זכותם הדמוקרטית לבחור ראש ממשלה.

חדשות 2 באינטרנט: כל הסקרים לקראת בחירות 2009