סקר העבודה לממשלת אחדות? (צילום: חדשות 2, פאנלס)
סקר "פאנלס" | צילום: חדשות 2, פאנלס

הרוב הולך עם ברק - נגד מפלגתו: מסקר שנערך עבור חדשות 2 באינטרנט על ידי מכון המחקר פאנלס, עולה כי 43% מהציבור חושבים שמפלגת העבודה צריכה להצטרף לממשלת אחדות בראשות נתניהו.

לעומתם, 40% חושבים שהמפלגה שנחלה כישלון בבחירות האחרונות, עם 13 מנדטים בלבד, לא צריכה לשבת בממשלה הקרובה. 17% מהנשאלים ענו כי אין להם דעה בעניין, או שאינם יודעים.

בינתיים, במפלגת העבודה ממשיכים לפעול כנגד היו"ר ברק. הפעם ההתנגדות מגיעה מצעירי המפלגה, שהציבו אולטימטום לברק - "הפסק לנהל מגעים עם נתניהו, או שננקוט בצעדים נגדך". מעיין אמודאי, יו"ר חטיבת הצעירים אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "אתמול כינסנו את כל ראשי תאי סטודנטים של מפלגת העבודה ובעלי תפקידים שונים בחטיבה הצעירה לישיבת חירום".

"זה להיות או לחדול"

אמודאי סיפר כי נפגש עם יו"ר המפלגה ביום שני בבוקר, אז שמע ממנו כי אינו שולל כניסה לממשלה בצורה מוחלטת. "השמועות הפכו להיות יותר ממשיות". לפי אמודאי, הרעיון של כניסה לקואליציה היא אופציה שבהחלט נבדקת על ידי היו"ר. "דברים שנראו לא אפשריים, במיוחד לאור מסיבת העיתונאים הראשונה בה הודיע כי מפלגת העבודה תישאר באופוזיציה".

בחטיבה החליטו לנקוט מעשה לא מתוך כוונה רעה אלא כי ישנה תחושה כללית כי "זה להיות או לחדול מבחינת המפלגה", אמר אמודאי.

"חברי כנסת רבים במפלגת העבודה כבר הביעו את עמדתם בנושא הליכה לאופוזיציה ולמעט מספר חברים בודדים, בהם יו"ר המפלגה עצמו, אין באמת היענות למהלך שכזה", הוסיף אמדואי. "כלפי חוץ אנחנו נדרוש אמירה ברורה מצד אותם חברי כנסת, לא ניתן להגיד משהו אחד ולעשות משהו אחר".

אהוד ברק ישיבת לשכת מפלגת העבודה (גלעד שלמור) (צילום: גלעד שלמור)
יו"ר העבודה, אהוד ברק | צילום: גלעד שלמור

"נוכל גם להדיח את ברק"

בהמשך מבטיח אמדואי כי כל האופציות פתוחות בפניהם. "מהלך שכזה יכול להוביל לשלושה מצבים, הליכה לאופוזיציה, הדחת היו"ר וגם אופציית הפילוג רלוונטית". ביום שישי יתכנסו שוב ראשי החטיבה הצעירה להחלטה על המשך המאבק.

כוחה של החטיבה הצעירה אינו קל משקל. כזכור, בוועידת המפלגה שנערכה באוניברסיטת תל אביב מספר חודשים לפני הבחירות, בה ניסה יו"ר לשריין את המקום ה-6 לידידו השר בנימין בן אליעזר, עלה לדוכן יו"ר החטיבה הצעירה והתרה באנשי המפלגה לא להיענות לבקשה שכזו. בקשה זו אמנם אושרה באותה ועידה, אך בלחץ הגורמים השונים ביקש השר בן אליעזר לוותר על שריונו והתמודד בעצמו כמה שהוגדר על ידיו אז, "קמפיין הבחירות הקצר ביותר".

להצטרפות לפאנל המשיבים

לכל הסקרים