N12
פרסומת

מי בחר להצביע עבור אמא בקלפי?

סופרי הקולות בוועדת הבחירות המרכזית נתקלו בכמה הפתעות בזמן שספרו את פתקי ההצבעה. בין שלל הקולות למפלגות השונות היו גם כאלה שבחרו במועמדים חלופיים. יש כאלה שהצביעו עבור זוהר ארגוב, ויש כאלה שהחליטו לבחור עבור היחידה שבאמת דואגת לכולנו: אמא

דפנה ליאל
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

לא מעט הפתעות חיכו לאנשי ועדת הבחירות שספרו את הפתקים במעטפות הכפולות. מסתבר שלחיילי צה"ל, הימאים, בעלי המוגבלויות ולאחרים היו הצעות מקוריות משלהם למי שהם היו רוצים לראות בכנסת.

יש כאלה שהחליטו לנצל את יום הבוחר למחאה. כך למשל, עשרות חיילים רשמו את שמו של גלעד שליט כמו גם את שמו של האסיר בכלא האמריקני ג'ונתן פולארד. חלק מהם אף כתבו בקשה מפורטת לממשלת ישראל בנושא. "רון ארד וגלעד שליט הם הבחירה שלי. תחזירו אותם הביתה", נכתב על פתק אחד בתוספת החתימה "צחי חיון, הרצליה".

יש כאלה שהציעו שמות חדשים למירוץ ראש הממשלה. אחד כתב בפתק ההצבעה "מלכות ה' בהנהגת משיח בן דוד". ואם כבר מלכים אז בוחר אחר, בחר במלך הזמר המזרחי זוהר ארגוב. ויש גם כאלה שהבינו מזמן שרק אמא באמת תדאג לנו, וכתבו על הפתק משפטים כמו "אמא, אני אוהב אותך".

ויש גם פתק אחד שכנראה לא הוכנס לקלפי על ידי חיילי צה"ל. על הפתק נכתב "חמאס" בשפה הערבית. סביר להניח שהפתק הגיע מאחד האסירים שהגיעו לקלפי. איסמעיל הנייה יכול להיות אופטימי, יש לפחות בן אדם אחד בארץ שהיה רוצה לראות אותו כראש ממשלה.