N12
פרסומת

משרד החינוך מחריף את הצעדים: מנהל מאבק המורים זומן לשימוע בגין "המרדה" - ויפוטר

בתגובה על המהלך - הורי בית הספר שבו הוא מלמד, דוד ילין שבתל אביב, השביתו את הלימודים • למורה הובהר כי עקב הובלת השביתה הממושכת, הוא לא יוכל להמשיך ללמד תחת מערכת בחינוך

יעל אודם
פורסם:
שביתת המורים והגננות
שביתת המורים והגננות | צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90
הקישור הועתק

זה שבוע שמערכת החינוך הישראלית בסערה - הסתדרות המורים מנהלת דיונים עיקשים עם משרד האוצר, המורים "מתחלים" ומסרבים לחזור עד שדרישותיהם יענו - ותלמידים נפגעים יותר מכולם. היום (שישי), אחרי איומים בשימוע, משרד החינוך מחריף את המאבק בשביתת המורים ה"חולים".

הראשון לשלם מחיר כבר הוא מנהל מאבק המורים צמח סטרום, שזומן לשימוע בגין "המרדה". ל-N12 נודע כי לאותו מורה הובהר כי הוא יפוטר ממערכת החינוך בגין הובלת המחאה הממושכת. בתגובה על המהלך החריף, הורי בית הספר שבו הוא מלמד, "דוד ילין" שבתל אביב, השביתו הבוקר את הלימודים.

במכתב ששלח להורי תלמידיו, קרא צמח לשבות ביום שישי כאות מחאה על מה שהוא מגדיר כמהלך פוליטי להסתרת קולות מחאה במערכת החינוך: "מדובר בשימוע חפוז ומכוון - לא לצורכי בדיקה עניינית, אלא כצעד הרתעתי. זוהי, כפי שהדברים מצטיירים, יוזמה שמטרתה להפחיד, להרתיע ולהשתיק את כל מי שמעז להילחם על זכויותיו... מי שיעז להשמיע קול - ישלם את המחיר".

צמח הוסיף: "אם אתם, ההורים, תובילו את המחאה, המסר יהיה אחר לגמרי: שמערכת החינוך אינה שייכת רק לעובדים בה, אלא גם לאלה שמפקידים בה את היקר להם מכל... השביתה ביום שישי איננה צעד של ניתוק, אלא צעד של חיבור עמוק יותר - לערכים, לצדק, ולחינוך אמיתי".