בעוד שבאוניברסיטאות הודיעו הבוקר (שלישי) על דחייה נוספת בפתיחת שנת הלימודים האקדמית ל-24.12, במכללות רבות כבר פתחו או נערכים לפתוח את השנה. בקרב חלק מהסטודנטים, בעיקר אלה המשרתים והמשרתות במילואים, יש תרעומת על המכללות שלא מחכות להם.

כ-30% מהסטודנטים בישראל נקראו בצו 8 למילואים. יש גם לא מעט סטודנטיות, אימהות לילדים קטנים, שבני זוגן משרתים במילואים והן מתקשות לשלב לימודים עם טיפול במשפחה לבדן.

התאחדות הסטודנטים קראה להתחשב בסטודנטים האלה ולא לפתוח את השנה במצב הזה גם במכללות. "אנו פונים אליכם על מנת שתפעלו ותכללו במסגרת שינוי התקנות לשעת החירום דחייה גורפת של פתיחת שנת הלימודים האקדמית בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה", כתבו בהתאחדות לשר החינוך ולמועצה להשכלה גבוהה.

בניגוד לאוניברסיטאות המתוקצבות על ידי המדינה, במכללות הפרטיות שלא מתוקצבות צריכים את הכסף של הסטודנטים כדי לשרוד. בהתאחדות הסטודנטים מציעים להעניק למכללות הלוואות מקופת המדינה ללא ריבית. בינתיים, הרעיון הזה נשאר על הנייר.

במכללות מציעים לסטודנטים המשרתים במילואים הקלות משמעותיות בהן ביטול קורסים, פתיחת סימסטר נוסף במיוחד עבורם וקיצור סימסטרים. את הצורך לפתוח את שנת הלימודים הן מסבירות בבקשות של אחוז גבוה מהסטודנטים ללמוד. רבים מהם בחוסר מעש בגלל שמקומות העבודה שלהם לא מתפקדים, לאחרים יש התחייבויות עתידיות שדורשות מהם לסיים את התואר בזמן.

בין המכללות שכבר פתחו את שעריהן בימים האחרונים המרכז - האקדמי פרס, מכללת נתניה והמרכז האקדמי למשפט ועסקים רמת גן. בשבוע הבא צפויות להיפתח מכללות נוספות בהן הקריה האקדמית אונו והמסלול האקדמי של המכללה למינהל.

משרד החינוך מסר בתגובה: "כל עוד מדינת ישראל נמצאת במלחמה, שר החינוך יואב קיש מברך על דחייה של פתיחת שנת הלימודים האקדמית. מליאת המל"ג תתכנס הערב ותדון כיצד ניתן לתמוך בסטודנטים שבשירות המילואים".