שר החינוך יואב קיש פרסם אתמול (שבת) את מפת הנחיות פיקוד העורף לקיום פעילויות חינוכיות. לפי קיש, ההנחיות נקבעו יחד עם מפקד הפיקוד על מנת לאפשר למידה פרונטלית ככל האפשר, תוך שמירה על ביטחונם ושלומם של התלמידים והסגל.

במפה שפורסמה חולקה המדינה לשלושה אזורים: באזור הראשון (כחול כהה), הכולל את יישובי עוטף עזה, מערב ומרכז הנגב, לכיש, קו העימות, יישובי צפון הגולן וחלק מדרום הגולן – אין לקיים פעילויות חינוכיות. ניתן להתקהל בהגבלה של עד 10 אנשים בשטח פתוח ועד 50 אנשים במבנה. החופים יישארו סגורים לציבור.

הנחיות פיקוד העורף
מפת הנחיות פיקוד העורף

האזור השני (טורקיז) כולל את יישובי השרון, ירושלים, השפלה, דן, תל אביב, יהודה ושומרון (כפוף להנחיות פיקוד המרכז), הגליל וחלק מיישובי דרום הגולן. ביישובים אלה תתקיים פעילות חלקית: ניתן לקיים פעילויות חינוכיות במקום הצמוד למרחב מוגן בזמן התגוננות. מותרת התקהלות של עד 30 אנשים בשטח פתוח ועד 300 אנשים במבנה. החופים יישארו סגורים לציבור.

האזור השלישי (ירוק) כולל את יישובי המפרץ, מרכז הגליל, גליל תחתון, גליל עליון, ויישובי המועצה האזורית עמק הירדן, ניתן לקיים פעילויות חינוכיות במקום הצמוד למרחב מוגן בזמן התגוננות. מותרת התקהלות של עד 1,000 אנשים, ומקומות העבודה יפעלו ללא הגבלות.

"המפה דינמית ומשתנה בהתאם לאיומים, ולכן יש להיות מעודכנים במדיניות באופן יום-יומי", מסר השר. "כמו כן החלטתי לתת בידי ראשי הרשויות ומנהלי בתי הספר גמישות מלאה בשיטת ההפעלה, אני סומך על ראשי הרשויות שיידעו להפעיל שיקול דעת".

הנחיות פיקוד העורף
הנחיות פיקוד העורף

"שמירה על ביטחונם של הילדים והצוותים היא העיקרון המנחה", אמר השר. "אני רואה בחזרה ללמידה בשגרת חירום יעד משמעותי וגורם המחזק את החוסן הלאומי".

ההנחיות נכנסו לתוקף בשבת בערב, בשעה 19:00. בפיקוד העורף חוזרים ומזכירים כי בקבלת התרעה, יש להיכנס למרחב ולשהות בו עשר דקות. בנוסף, יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות שמפרסם פיקוד העורף באמצעי ההפצה הרשמיים.