משרד האוצר וארגון המורים הגיעו להבנות, והשביתה בתיכונים שתוכננה למחר (שישי) בוטלה. הסדר השכר החדש עליו הוסכם יהיה תקף למשך שש שנים וחצי, והוא יכלול תוספת שכר של 2,000 שקלים לכל מורי התיכונים, לצד הפחתה בשעות הלימוד הפרטניות שמעניקים המורים.

עיקרי ההסכם עם ארגון המורים
עיקרי ההסכם בין משרד האוצר וארגון המורים

במסגרת ההסכם הוחלט להוסיף שעת לימוד פרונטלית למורים, אך להוריד שלוש שעות של לימוד פרטני. זמן הלימוד הפרטני מאפשר למורה להתייחס לתלמיד באופן אישי, להבין מה המצב שלו ולעזור לו בחומר. עוד נקבע בהסכם החדש, שמנוסח ברגעים אלה, כי ניתן יהיה לפטר אחוז מסוים מהמורים.

תוספת השכר על סך 2,000 שקלים תוענק במספר פעימות: בראשונה המורים יקבלו 800 שקלים, השנייה תהיה בסך 600 שקלים, ויהיו שלוש פעימות נוספות של 200 שקלים. הצדדים הגיעו להבנות גם על מנגנון למתן בונוסים למורים מצטיינים. כחלק מההסכם, עד 6% מהמורים יועסקו בחוזים אישיים.

חן חלבי, מורה בתיכון אורט קריית ביאליק, התייחס להסכם: "אני קצת סקפטי לגבי הפעימות, זה מאכזב נורא. מקווה שיבהירו את העניין הזה. מעבר לשליחות, העבודה שלנו מאוד קשה ואנחנו רוצים להתפרנס בכבוד. אני לא חושב ששעה נוספת שנלמד תוכל לחפות על המחסור במורים, זה לא פתרון".

פריצת הדרך במגעים נעשתה בפגישה בין שרי החינוך והאוצר עם רן ארז, ראש הממשלה נתניהו היה איתם על קו הטלפון. רק אתמול התראיין ארז ל"מהדורה המרכזית" וסיפר על המצב בשיחות: "אנחנו הולכים לקראת שביתה בתיכונים, אין הידברות ואין התקדמות. הפערים הם גדולים מאוד. הפער הוא כרגע הוא 500 מיליון שקל, אבל הפער העיקרי הוא שהם דורשים חוזים אישיים והוצאת המנהלים מההסכם הקיבוצי".